Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

HDP Istanbul'un 6 ilçesinde aday gösterecek: Iste o ilçeler

HDP Istanbul'un 6 ilçesinde aday gösterecek: Iste o ilçeler

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanligi’na aday göstermeyen HDP, kentin 6 ilçesinde kendi adayiyla seçime gidiyor.

Halklarin Demokratik Partisi (HDP), hafta sonu Genel Merkez binasinda üst üste gerçeklestirdigi Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantilarinda, Gaziantep, Sanliurfa, Adana, Ankara, Mersin, Izmir ve Istanbul olmak üzere toplam 7 büyüksehirde aday göstermeyecegini deklere etmisti. Aday gösterilmeyen illere bagli ilçelerde ise kendi adaylarini gösterecegini ifade eden HDP, Istanbul’un 6 ilçesinde aday çikariyor. Bu kapsamda CHP ile de görüsmeler yapildigi ifade ediliyor. 

6 ILÇEDE ADAY GÖSTERECEK 
Büyüksehirde kilit oya sahip HDP, ilçe belediyeleri için seçim stratejisini tamamladi. Bagcilar, Kagithane, Arnavutköy, Esenler, Bakirköy'de kendi adaylariyla seçime katilmayi kararlastiran HDP, bu ilçeler disinda Kürt seçmeninin yogun oldugu bir ilçede daha aday gösterecek.

BAGCILAR ADAYI HÜDA KAYA
HDP'nin güçlü oldugu ilçelerden biri olan Bagcilar'da Istanbul Milletvekili Hüda Kaya'nin aday gösterildigi dile getirildi. 

MARMARA BÖLGESINDE ADAY GÖSTERILECEK 
Istanbul disinda Tekirdag, Edirne, Bursa, Kocaeli ve Balikesir illerinde de kendi adaylariyla sandiga gidecek olan HDP, güçlü oldugu tüm ilçelerde de aday gösterecek. 



  • Perşembe 20.7 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false