Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

HDP: Pankartlarimizin Kesilmesine Zemin Hazirliyorlar

HDP: Pankartlarimizin Kesilmesine Zemin Hazirliyorlar

HDP Esenler belediye es baskanlari Celal Alphan- Gülsün Öztürk, Partililerinin astiklari Pankartlarinin yer degistirilmesine ve yer degistirildikten sonra pankartlarinin kesilmesine tepki göstererek basina açiklamada bulundular.

Celal Alphan, “Büyük emek vererek ve örgütümüzün dayanismasi ile hazirladigimiz pankartlarimizin birileri tarafindan kesilmesine zemin hazirliyorlar. Biz pankartlarimizi Ilçe seçim kurulunun gösterdigi yerlere asiyoruz, yani aksamdan bilboardlarlara asiyoruz, sabahleyin astigimiz pankartlarin ya yerleri degistiriliyor ya da kesildigini üzülerek görüyoruz. En yüksek yerler astigimiz pankartlarimiz bilinçli bir sekilde yerinden sökülüyor altta bir yerlere asiliyor ve birilerine yem ediliyor. Bunu kimler, hangi güçler yapiyorsa gerçekten ayip ediyorlar, emege saygisizlik yapiyorlar.
 
Bizler parti olarak herkesin emegine, astigi pankartlarina nasil saygi duyuyorsak ayni saygiyi beklemek bizim hakkimizdir. Bakiniz pankartlarimizin kesildigi yerlerde mobese kameralari var. Emniyetin bu konuyu dikkate almasini ve bu çirkinligi, emege yapilan saygisizligi yapanlari bulmasini istiyoruz.
 
“DEMOKRASININ EGEMENLIGI, HUKUKUN ÜSTÜNLÜGÜ” diyoruz…
Biz seçim çalismalarimizi sahada herkese saygi göstererek, hiçbir siyasiye ve üyelerine olumsuzluk yapmadan, bir saygisizlik yapmadan çalisiyoruz.
Yerel demokrasi birlikteligini sagladik ve tüm halk kesimlerine diyoruz, Demokrasinin egemenligi, hukukun üstünlügü açisindan yerel seçimlerde iktidarin durdurulmasi, geriletilmesi büyük önem tasiyor. Yerel seçimde iktidarin kaybetmesini için tüm demokrasi güçleri ile alanlardayiz. Türkiye’de yeniden demokrasi mücadelesinde bir adim atmak için tüm halk kesimlerinin oyuna ihtiyacimiz var. Demokrasi adina verdigimiz bu anlamli mücadelede “ben solum, ben halkim” diyen herkesin bizimle olmasini istiyoruz. Yerel yönetimlerde konusunda mümkün oldugu kadar deneyimi olan adaylarimizi listelerimize yazdik. Projeleri olan adaylarimizla halkin efendisi degil hizmetçisi olacagiz” dedi.  

Aksam asilan ve yeri degistirilen pankart… Yer Atisalan



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli