Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Hükümet Konagi, Tarihi Bir Gün, Vizontele

Hükümet Konagi, Tarihi Bir Gün, Vizontele

Geçtigiz günlerde Esenler için tarihi bir gün diye adlandirdigimiz günde Esenlerde hükümet konagimizin temel atma töreniydi.

Tören sirasinda konusmacilarin hepsi esenlerde bu törenin tarihi bir gün oldugunu belirttiler. Açikçasini söylemek gerekirse bu konusmalari dinlerken “vizontele “adli sinema filmi aklima geldi.

Bu filmde kasabaya Devlet tarafinda bir televizyon gönderilir. Kasaba halki bu güne kadar televizyonun ne oldugunu bilmemektedir. Belediye baskani vizontele’yi getiren heyeti karsilama törenleri kuruyor. Sehre bir basbakan gelmis gibi heyeti karsiliyorlar. Sonrasinda ise belediye baskani kasaba meydanina halki toplayarak belediye binasindan bir konusma yapiyor.

Bugün kasabamiz için tarihi bir gündür, kasabamiza vizontele geldi.

Tabi halk soruyor

—ne açidan tarihi bir gündür?

—Baskan cevapliyor“hani radyoda cumhur reis konusuyor ya biz onun sesini duyuyoruz ya artik hem sesini duyacagiz hem de resmini görecegiz, Zeki Müren’i bile görecegiz” diye cevapliyor.

—Halk yine soruyor peki biz onlari görecegiz, onlarda bizi görecek mi?

—baskan “vallahi onu bende bilmiyorum “der.

Iste bu sorunun cevabi muamma maalesef bizim yillarca gördüklerimiz bizleri görmedi. Ya görmek istemediler yâda görüp gözlerini kapattilar. Yahu Istanbullun göbeginde bir ilçe var. Bu ilçenin hükümet konagina konak demeye bin sahit lazim siz dört dönem iktidarda olacaksiniz bunlari görmezden geleceksiniz. Yillar sonra baskiyla kendi haline terk edilmis sahipsiz ilçeye bir konak yaptiracaksiniz onu da tarihi bir gün olarak adlandiracaksiniz. Peki, sormazlar mi daha önce bu ilçeyi yönetenlerle ayni düsüncede degilmiydiniz?

Vizontele misali bizler sizi 15 yildir görüyoruz. Sizler bizi görmediniz aramizda hep bir perde varmis gibi…

Aslinda tarihlesen atiginiz temel degildi. Yaptiginiz konusmalarla Esenleri tarihlestirdiniz. Bizler sadece buna sahitlik ettik…

18.07.2012 

Bu Yazi 2962 Kez Okunmus



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli