Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

IBB’nin gelir getiren mülklerinin AKP’li belediyelere devredilmesi gündemde

IBB’nin gelir getiren mülklerinin AKP’li belediyelere devredilmesi gündemde

IBB’nin 20’ye yakin gelir getiren tasinmazinin AKP’li Esenler Belediyesine devredilmesi gündemde.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin (IBB) mülkiyetinde bulunan 20’ye yakin gelir getiren tasinmazinin AKP’li Esenler Belediyesine devredilmesi gündemde. Devredilecek yerler arasinda kültür merkezleri ve ISPARK otoparklarinin da bulundugu iddia ediliyor.

Sözcü’den Özlem Güvenli’nin haberine göre; CHP'li IBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, ISPARK'in islettigi açik ve kapali otoparklari AKP'li ilçe belediyelerine devrederek IBB'yi gelir kaybina ugratmayi hedeflediklerini söyledi. Ataman, “Seçimi kaybedecegini anlayan AKP böyle bir yöntem belirledi. Ekrem Imamoglu'nun seçimi tekrar kazanacagini gördüler, gözleri korktu. Elini koluna baglamak için hazirliklara basladilar” dedi. 

CHP'li eski IBB Meclis Üyesi Hüseyin Sag da su bilgileri verdi: “Esenler Belediyesi, IBB mülkiyetinde bulunan ve büyüksehir belediyesi bütçesinden yapilan yaklasik 20'ye yakin tasinmazin kendilerine bedelsiz devir edilmesi için IBB Emlak Daire Baskanligi'na yazi yazdi. Emlak Daire Baskanligi ve Hukuk Müsavirligi de bir teklif hazirlayarak IBB Meclisi'ne sunacak. Kültür merkezleri, spor tesisleri, otoparklar bedelsiz olarak ilçe belediyesine devredilecek. AKP'nin oylariyla devredilecek tasinmazlar arasinda Esenler'deki Adem Bastürk Kültür Merkezi ve bu merkezin yakinindaki ISPARK'in islettigi kapali otopark da var.” 

Kaynak Evrensel



  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli