Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ilçe Baskani Ütebay “Yetkisiz Yetkili” oldu

Ilçe Baskani Ütebay “Yetkisiz Yetkili” oldu

Ilçe Baskani Ütebay IYI Partinin Ilçe seçim kuruluna verdigi listede istedigi adaylarin olmasi üzere kendisi ilçe seçim kuruluna bir liste vermeye kalkisti.

Ittifakin Esenler Belediye Meclis üyesi listesi kavga ile karisik, itirazlarla birlikte ve yine iki parti arasinda ki protokolü yok sayarak ilçe seçim kuruluna liste vermesi “yetkisiz yetkili” konumuna düsürdü. 

Bütün yasananlar karsisinda son anda IYI Parti Esenler ilçe baskani Recep Özkan, belediye meclis üyelerinin listesi saat 17:00’den önce Esenler Ilçe Seçim Kurulu'na teslim etti.

Edindigimiz bilgiye göre Özkan’in teslim ettigi listelere CHP Ilçe Baskani Bülent Ütebay itiraz etti. IYI Parti ilçe baskanliginda uzun süre yasanan tartismanin artindan hizini alamayan Ütebay, genel merkezin kararini takmayarak, elinde yetki belgesi olmadigi halde Esenler Ilçe Seçim Kurulu'na liste verdi. Ancak ilçe seçim kurulu kendilerine “siz belediye baskan aday çikarmadiniz, siz parti olarak ilçemizde resmi olarak seçime katilmadiniz ve elinizde yetki belgesi yok. Isinize bakin” diye geri çevrildigi ifade edildi.
 
Yetkisiz, yetkili ve etkisiz, devrik baskan ve yönetimi büyük bir saskinlik yasiyor. Ütebay ne yaptigini bilmedigi gibi bundan sonra ne yapacagini, hangi yanlislarla basina ve kamuoyuna malzeme olacagini merakla bekleyip görecegiz. 



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı