Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Imamoglu Tamam- Esenler’de Ittifaka Oy Vermeyecegiz

Imamoglu Tamam- Esenler’de Ittifaka Oy Vermeyecegiz

80 öncesi ayarli sol, 80 sonrasi ayarlari kaçmis sol.80 öncesi sol kulvari ve halk mücadelesi veren sosyalistleri her yönüyle özleyen birisiyim. Sol 80 öncesi ayarlarina bir türlü dönemedigi için ana muhalefet Alikiran bas kesen oldu. 80 darbesi sosyalis

Bizim Hüseyin Yazdi...
Bugünkü CHP inanin dünkü CHP’yi bize aradir oldu. Bugünün yeni CHP’si Kemalizm’i tahrif edenlere karsi direnemiyor. Emperyalizme yönelik en büyük direnislerden biri olan Kurtulus Savasimizi ve cumhuriyetimizi bile sahiplenip koruyamadigi gibi yapilan saldirilara sesini çikaramiyor. AKP döneminde ana akim medyayi sarmalayan cumhuriyet düsmanlarina cevap verme kabiliyeti, bilgisi, becerisi olmayanlar beyaz ekranlarda sözcü kesilmisler ama Cumhuriyeti ve degerlerini savunma konusunda yeterli tarihi bilgisi olanlar ise CHP’nin süslü çocuklari tarafindan engellendigi bir dönemi yasiyoruz.
 
CHP Sol temel degerler ile ilke ve sol ideolojiyle ne zaman ortaya çikip sag ile rekabet etmisse o seçimlerde de belli bir basari yakalayabilmis. CHP 1970’lerde Özgürlük, Dayanisma, Adalet diyerek ve toplumun ezilen kesimleriyle dayanisma kurarak iktidara yaklasmistir. Bu üç temel degerde birleserek halk olmustur, halkin sorunlarina deginen sosyal demokrat partisi oldugunu göstermistir. Bugün bu üç alandan savrulan CHP hem kendini, hemde solu kaybettigi gibi sag kulvarda bizim gibi yillarin halk mücadelesi verenlerin söylemlerine kulak tikayarak sagcilasma yolunu seçmesi solun partiden kopmasina neden olmustur.Sol düsünenler, sosyalist dünya görüsünde olan CHP’liler sagla degil sol ilkelerle iktidar olmak için mücadele verdiler ama bunlar saga degil sola rekabet ederek, dincilerin gemisine binerek iktidar oluruz diyerek, saga secde ettiler… Hayal kurdular… Sol sizin sag olusumunuza asla oy vermez, vermemeli.
 
Solun özgürlük, adalet ilkesi bugün CHP’de Sagin sadakat, otorite ve kutsallik anlayisiyla bogusuyor. Bize göre birincisi dogru olani, size göre hangisi?  CHP’nin sahayi saga teslim etmesini hiçbir sosyaliste kabullendiremezsiniz. CHP’nin Solun çogunlugun destegini aldigi yerlere baktigimizda bu realiteyi daha net anlayacaksiniz.” Bu Meydanlarda Hincimiz Var, Söyleyecek Sözümüz Var” dedigimizi unutmayin.
 
CHP’nin bugün anladigi ve anlattigi, kim ne derse desin devlete sadakat, otorite ve kutsalliktir.  Bunun adi sagcilasmadir. Sol partiler genelde ilk üç prensibe önem verirken sag partiler son üç prensibe önem veriyor. Dünya’da Sol partiler nadiren sagin çizgisinde ve girdabina girerek siyasetlerini belirlemisler, Türkiye’de CHP’nin egemenlerinin sayesinde solum diyen CHP tamamen sagin ve gerici dincilerin alaninda siyaset üretir oldu. Ülkemizde sag ideolojiler düzenin balans ayarcisi CHP gibi partilerin sayesinde mutlak egemen oldu. Simdiye kadar yapilan hiç bir seçimde sol çogunlugun oyunu alabilmis degil ama CHP’nin bu kadar kolay saga evirildigini de hiç görmedik.


Eger seçmenler kendi çikarlarina ters düsen partilere oy veriyor ise birazda suçlusunu su çalismayan kahvehane kuslari olmus ilçe yöneticilerinin yüzünden oldugunu düsündünüz mü? Onlari belgeledik, görüntüledik ama onlar partinin egemenlerin tarafindan korunuyorlar. Onlara hesap sormayan siyasi gelecek kaygisiyla varligini sürdürmek isteyen koltuk sevdalisi arsa rantiyecilerinde suçu arayin. Yoksullasan halk, biat eden toplum, kul göle olan yurttaslardan daha çok suçlu ilçe baskanlari, delege agalari ve onlardan beslenen vekil agababalardir biz bu düzene ve bu düzen ugruna sola, sosyalistlere küfürler yapanlara Baskanim demeyiz, oy vermeyiz. BIZDEN SIZIN SAGCI DEVSIRMELERINIZE OY YOK ÇÜNKÜ BIZ DEVRIMCIYIZ… 



  • Salı 22 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 22 ° / 17 ° Güneşli
  • Perşembe 19.1 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu