Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

INSANCA BIR YASAMA VAR MISIN? YOK MUSUN?

INSANCA BIR YASAMA VAR MISIN? YOK MUSUN?

Susa susami yoksa göre göre mi zamlar bir tarafimiza takiliyor? Yoksa her ikisinin birlesiminden mi takiliyor? AKP`nin ekonomik icraatlari elimizi mi yakiyor?

INSANCA BIR YASAMA VAR MISIN? YOK MUSUN?

Susa susami yoksa göre göre mi zamlar bir tarafimiza takiliyor? Yoksa her ikisinin birlesiminden mi takiliyor? AKP’nin ekonomik icraatlari elimizi mi yakiyor? Dolar, avro tavan yapmis, vatandasin geçim derdine derman olmamis mi? Yerli ve milli para deger kaybindan yataga düsmüs mü? Tek adam baslarina ekonomist kesilmis, “diplomaya gerek yoktur, ben varim” derken, ama durum hiç de iyi degilmis mi?

Iç karartici yazimla karsinizdayim. Elimden bir sey gelmiyor. Bizleri yönetenlerin ekonomik anlayisi, birçok insanin olanlara tepkisiz kalmasi ruhsal dengemizi bozuyor. Ileriki dönemlerde bizleri ekonomik anlamda zorun zoru bekliyor. Ötesine gidersek sosyal anlamda, kültürel anlamda sarsilacagiz.  Intiharlarin ve cinayetlerin artisi yasandigi, sirketlerin bir bir kapandigi, birbirine hiç güven olmadigi, kültürel yozlasmanin fazlalastigi, gericiligin alabildigine çogaldigi bir ülke portresiyle karsi karsiyayiz.

Kaba kuvvet, baskici tek adam iktidariyla yolumuza gidecegimizi, iktidarda kalmasinin daha uzun yillara sarkacagi bir gerçektir. Çünkü ülkemizde muhalefet kanadi ciliz bir sesle varla yok arasinda sikisip kalmistir.

Sömürücü ülkeler ‘emperyalizm’ diktatörleri sever, hele hele kendisine yarayanlari, her dediklerini ikiletmeyenleri çok sever. Sevmediklerini iç karisiklik çikartarak terörist diyerek öldürtür. Ya da suikast ile götürür.

Gelelim ülkemize tek adam saltanatina; ikinci bir sarayi yaptirmak için kollari sivadi. Bugünkü haberlerde duyduklarima inanamadim!

“CHP Ankara Milletvekili ve PM üyesi Gamze Tascier, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in kullanmasi için Katar’dan VIP uçak alindigi iddiasini Meclis gündemine tasidi. Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay tarafindan yazili olarak cevaplandirilmasi için soru önergesi veren Tasçier, uçagin donanimsiz satis fiyatinin 400 milyon dolar (2.5 milyar lira) oldugunu belirtti.”

Daha önce: “Türkiye, Tunus’un devrik diktatörü Ben Ali’nin Airbus A340 VIP uçagini 78 milyon dolara satin aldi. Uçak, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan için kullanilacak.”

Saltanat kayigina düskün olanlara eklenenlerden, Müslüman ülkeleri yönetenlerdir.

Ülkemizdeki pahaliligi, yoksullugu basta düzeltecegine Erdogan açikça müsriflik yapiyor. Gösterisli bir yasami tercih ediyor. Kimin parasiyla?

Pazara çiktiginizda sebzelerin fiyati her hafta degisime ugramiyor mu? Marketlere gittiginizde temizlikten tutun, tüm malzemelere zamli kaziklar sizleri hos geldinle karsilamiyor mu?

Disaridan içme suyu alanlar damacani 7, 8 TL’ye çikmis, halkin suyunu gasp edenler halka suyu parayla satiyor.  Mutlumusunuz?

Elektirige, suya, ivir zivir vergilerle bize geçen kazikli zamlara afiyet seker mi olsun diyecegiz? Ne diyecegiz?

Ey halkim, halklarim uyuma, uyan artik! Iliklerine kadar sömürülüyorsun. Bu igrenç yasam senin alin yazin, kaderin degildir. Insanca birlikte yasamanin, paylasmanin, bölüsmenin olanaklari vardir. Yeter ki bizler isteyelim. Hiçbir halk bir halktan üstün degildir. Her halk bir eksigi kapatir.



  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli