Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ISID, ABD ordusunu vurdu

ISID, ABD ordusunu vurdu

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanligi`nin (CENTCOM) Twitter ve YouTube hesaplari, ISID oldugu düsünülen bir grubun saldirisina ugradi. Hesaplara saldiri düzenleyen hackerlerin ISID`e destekledigi belirtiliyor. Saldiri sonrasinda ABD Merkez Kuvvetleri Komutan

ISID, ABD ordusunu vurdu

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanligi`nin (CENTCOM) Twitter ve YouTube hesaplari, ISID oldugu düsünülen bir grubun saldirisina ugradi. Hesaplara saldiri düzenleyen hackerlerin ISID`e destekledigi belirtiliyor.

Saldiri sonrasinda ABD Merkez Kuvvetleri Komutanligi Twitter hesabini kapatti.

Cybercaliphate (Siber Halifelik) kullanici adli kisi, ABD Merkez Kuvvetleri Komutanligi`na attigi tweette "Siber halifelik aranizda. Bilgisayarlarinizin içindeyiz. Tüm askeri üstlerinizdeyiz" diye yazdi.

Hacklenen hesaptan 18 mesaj atan kullanici, "Durmayacagiz" tweetini atti. ABD askerlerinin takip ettiklerini ve aileleri hakkinda her seyi bildikleri seklinde mesajlar yazan kullanici, hesap kapatilmadan önce Çin ve Kuzey Kore`nin askeri pozisyonlarina dair istihbarat görüntüleri oldugu düsünülen dosyalar paylasti.

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanligi Suriye ve Irak`taki koalisyon güçlerinin ISID`e karsi yürüttükleri hava operasyonlarinin koordinasyonunu sagliyor.

Odatv.com



  • Perşembe 20.7 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false