Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ISID kapida

ISID kapida

ISID sinirda saldirilarini yogunlastirdi. Kaçan 400 Suriyeli Akçakale`ye geldi. Türkiye`yle karsilikli 13 sinir kapisinda ise 5 ayri bayrak dalgalaniyor.

ISID kapida

ISID sinirda saldirilarini yogunlastirdi. Kaçan 400 Suriyeli Akçakale’ye geldi. Türkiye’yle karsilikli 13 sinir kapisinda ise 5 ayri bayrak dalgalaniyor.

Kilis’in hemen karsisinda bulunan Suriye’nin Halep sehrinin Azez ilçesi ve Kilis’teki Öncüpinar Sinir Kapisi’nin karsisindaki Islami Cephe kontrolündeki Es-Selame Sinir Kapisi’na ISID’in saldirilari sinir hattinda büyük tedirginlik yaratti.

Son günlerde ISID ile YPG güçleri arasindaki çatismalarin yogunlastigi yer, Türkiye sinirinin yanibasindaki, Suriye’nin Rasulayn ile Telabyad ilçesinin tam orta noktasinda yer alan Sülük Kasabasi. 2012’de Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolüne geçen Rasulayn, 2013’te PYD’nin, Telabyad ise 2014 basinda ISID’in denetimine girdi. ISID ve PYD güçleri, tam orta noktada yer alan Sülük Kasabasinda kontrolü saglayarak hem olasi saldirilara karsi ilçe merkezini güvene almayi, hem de ilerleyisini sürdürmeyi amaçliyor.

Suriye’deki denetim alanini genisletmek isteyen ISID, son bir haftadir hedefini Türkiye sinirindaki, Halep’in Azez ilçesi ve Kilis’teki Öncüpinar Sinir Kapisi’nin karsisindaki Islami Cephe kontrolündeki Es- Selame Sinir Kapisi olarak belirledi. Son 2 yil içerisinde defalarca yaptigi girisimlere ragmen basarili olamayan ISID, bu kez Azez’in dogusundaki Carablus ve Bab bölgesinden ve kuzeyine düsen Halep’ten saldiri baslatti. 3 koldan baslattigi saldiri ile Azez’i ele geçirmeyi hedefleyen ISID’e ise Es-Selam Sinir Kapisi’ni elinde bulunduran Islami Cephe önderliginde farkli muhalif gruplarin olusturdugu “Fetih Ordusu” karsi koyuyor.

Afrin sirada

ISID, rejime ait savas uçaklarinin yaklasamamasi nedeniyle rahat hareket ederek denetim alanlarini genisletmek için Azez ve Es- Selame Sinir Kapisi’ni almayi ve böylece Halep’e gidecek her türlü lojistik hattin kontrolünü de ele geçirmeyi hedefliyor. Bir diger iddia ise ISID’in bölgede hâkimiyeti saglamasinin ardindan 30 kilometre mesafedeki PYD denetimindeki Afrin’e saldiracagi yönünde.

 



  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli