Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Issizlik maasinda yenilik! Artik onlar da alabilecek

Issizlik maasinda yenilik! Artik onlar da alabilecek

Issizlik maasindan yararlanma kosullarinin kolaylastirilmasinda ilk adim atiliyor. Issizlik maasi alabilmek için gerekli olan ?devamsizlik? kosulu kaldiriliyor. Bu yolla 12 bin 500 kisinin daha issizlik maasi alabilecegi hesaplaniyor.

Issizlik maasinda yenilik! Artik onlar da alabilecek

Issizlik maasindan yararlanma kosullarinin kolaylastirilmasinda ilk adim atiliyor. Issizlik maasi alabilmek için gerekli olan “devamsizlik” kosulu kaldiriliyor. Bu yolla 12 bin 500 kisinin daha issizlik maasi alabilecegi hesaplaniyor.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in önceki gün açikladigi 100 günlük icraat programinda “issizlik ödeneginden hak kazanma sartlarinin esnetilecegi” de yer aldi. Edinilen bilgiye göre söz konusu esneklik, issizlik sigortasi fonundan yararlanmak için gerekli olan temel parametrelerde olmayacak. Bir baska deyisle, issizlik maasi alabilmek için son 3 yilda 600 günlük issizlik sigortasi primi ödenmesi ve çalisanin kendi istek ve kusuru disinda isten çikarilmasi kosullari degistirilmeyecek. Mevcut uygulamada, bu kosullara ek olarak son 120 gün içinde prim ödeyerek, sürekli çalismis olma sarti da araniyor. Degisiklik bu kisimda yapilacak ve “sürekli çalismis olma” sarti yeniden tanimlanacak.

HIZMET AKDINE BAKILACAK

Hürriyet`ten Hacer Boyacioglu`nun haberi söyle: Yetkililer, su anki uygulamada, isten ayrilmadan önceki son 120 günde, çalisanin devamsizlik yapmasi halinde de, issizlik maasi baglanamadigini belirtiyor. Is akdi devam ediyorsa devamsizligin istisna olarak kabul edilmesi gerektigini belirten yetkililer, “Hizmet akdi devam etmesine karsin, son 120 günlük dönemde devamsizlik ettigi gerekçesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu’na eksik gün bildirilenler issizlik ödenegi alamiyordu. Bu düzenleme ile artik hak kazanabilecekler”dedi.



  • Perşembe 19.1 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu