Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Istanbul Yozgatlilar Sasmaz’i yeniden baskan seçti!

Istanbul Yozgatlilar Sasmaz’i yeniden baskan seçti!

Istanbul Yozgatlilar Sosyal Dayanisma ve Kültür Dernegi 16. Olagan kongresinde Is adami Muammer Sasmaz’i yeniden baskan seçti.

Merkezi Esenlerde bulunan dernek binasinda bu Pazar yapilan genel kurulda, dernegin faaliyetleri ve gelir gider durumu ibra edildi. Kurucu yönetimden birçok isim yeniden göreve getirildi. 

Istanbul Yozgatlilar Olagan kongresine tek liste ile giren Muammer Sasmaz, tüm üyelerin oylarini alarak görev tazeledi. Yogun katilim saglanan kongrede kocusmacilar, dostluk, kardeslik, birlik ve beraberlik mesaji verdiler.

Kongre üyelerinin tamaminin oyunu alarak yeniden baskan seçilen Muammer Sasmaz, gelecege dair yapacaklari hakkinda gazetemize açiklamada bulundu.

 Sasmaz, “Dernegimiz 1987 yilinda kuruldu. Yozgat vilayetimizin Istanbul’da ilk kurulan ve en fazla kayitli üyesi olan dernegiyiz. 2009 yilindan beri dernegimizin degisik birimlerinde görevlerde bulundum, dernek genel sekreterligi ve son üç yildir genel baskanlik görevinde bulunarak dernegime ve hemserilerime hizmet yaptim. Bugün beni tekrar bu göreve layik gören çok degerli oylariyla seçen kongre üyelerime tekrar tesekkür ederim.  32 yillik bir dernegiz, bugün 16. Genel kurulumuzu gerçeklestirmenin gururunu ve onurunu yasiyoruz..

Geçmisten günümüze birçok faaliyetlerde bulunduk. Bizlerden önce görev yapan baskan ve yönetim kurulu üyelerimizin yaptigi basarili isler taktire sayandir, onlarin yolunda ilerliyoruz ve yaptiklari olumlu projelerin üstüne koyarak devam edecegiz. Bakiniz bizler sivil toplum örgütüyüz 50’nin üstünde ögrencilerimize burs veriyoruz. Önümüzdeki yillarda bu sayiyi artirarak devam ettirecegiz. Istanbul yasayan hemserilerimizin destekleri ile Yozgat’i Istanbul’da en iyi sekilde tanitacagiz ve Yozgatlimizin kültürünü Istanbullularla bulusturacagiz.”

Konusmasinin sonunda Sasmaz “Kongremiz kardeslik ve bayram havasinda geçti. Bizlere destek olan ve bizlerle bu sivil toplum hareketi içinde olan herkese tekrar tesekkür ederim” dedi

Seçilen yönetim kurulu su isimlerden olusuyor;



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli