Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KIBRIS GAZILERINE MADALYALARI VERILDI

KIBRIS GAZILERINE MADALYALARI VERILDI

Kibris Baris Harekâti'na katilan 51 Kibris gazisine Milli Mücadele madalya ve beratlari Esenler'de verildi.

Bundan tam 45 yil önce yani 1974'te, Kuzey Kibrisli kardeslerimizin adadaki mevcudiyetine kastedenleri akamete ugratan Kibris Baris Harekâti'na katilan 51 Kibris gazisi için Esenler'de madalya ve berat tevcih töreni yapildi.

Esenler Kaymakamligi'nda gerçeklesen programa; Esenler Kaymakami Adil Karatas, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Ilçe Emniyet Müdürü Hakan Bolat, Esenler Askerlik Subesi Baskani Albay Davut Kulalar ve Kibris gazileri ile yakinlari katildi. Program, saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin ardindan, Süt Kardesler Camii Imam Hatibi Abdullah Civcioglu’nun sehitlerimiz için Kur'an-i Kerim tilaveti ile basladi.

BAGIMSIZLIK MÜCADELESI IÇIN YOLA ÇIKTILAR

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, özgürlük ve bagimsizlik için yola çikanlarin mutlaka bedel ödediklerini belirterek, "Yaklasik 45 yil önce Türkiye, o küçük adacikta zulüm karsisinda ezilen kendi kardeslerimizi fark ederek oradaki kardeslerimizi kurtarmak için buradan bir baris harekâti düzenledi. Binlerce asker oradaki kardeslerinin yardimina kosmak için yola çiktilar ve kardeslerini kurtardilar. Bu büyük mücadele içerisinde 838 tane sehidimiz, on binlerce de gazimiz oldu. Özgürlük ve bagimsizlik için yola çikanlar mutlaka bedel öderler. Biz bu topraklarin çocuklari olarak tarih boyunca özgürlügümüz ve bagimsizligimiz için çok bedeller ödedik. Bundan dolayi da tarih boyunca sömürge olmamis ender milletlerden biriyiz" dedi.

Göksu, "Sehitlerimize Cenab-i Hakk rahmet eylesin. Gazilerimize de Türkiye Cumhuriyeti olarak madalyalarini vermistik, bugün güzel bir hatira olarak Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nin de böylesine güzel bir madalyayla sizi taltif etmesi sizin ve aileleriniz için büyük bir vefa örnegi olmustur. Düsünenlere tesekkür ediyorum. Bugüne kadar özgürlügümüze ve bagimsizligimiza leke sürdürmedik, bundan sonrada kiyamete kadar leke sürdürmeden yolumuza devam edecegiz" ifadeleriyle konusmasini tamamladi.

SANLI ZAFERLERI SEHIT VE GAZILERIMIZE BORÇLUYUZ

Esenler Kaymakami Adil Karatas, Kibris gazileri gibi gazilerimiz ve sehitlerimiz sayesinde tarihimizin zaferlerle dolu oldugunu söyleyerek, "Bugün ülkemizin her kösesinde sanli bayragimiz göklerde dalgalaniyorsa, binlerce yildir hür ve bagimsiz yasiyorsak, korkmadan gelecege umutla bakabiliyorsak bunlari aziz sehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Tarihimiz sanli zaferlerle dolu. Sizlerin gösterdigi kararlilik ve cesaret sayesinde bu vatan, o sanli mevcudiyetini sürdürecek insallah" diye konustu.

MILLI MÜCADELE MADALYA VE BERATLARI VERILDI

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri, Kibris Türkleri ile Türkiye'nin ezeli gönül birlikteliginin canli taniklari gazilerimize, madalya ve beratlarini takdim ettiler. Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele madalyalarinin, KKTC ve Türkiye arasindaki gönül birliginin nisanesi ve bir vefa sembolü olarak nesilden nesile gururla tasinmasi temennileriyle program sona erdi.



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı