Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kiliçdaroglu: Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine bagli

Kiliçdaroglu: Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine bagli

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, `Adalet Yürüyüsü`nün 22. gününde yürüyüs öncesinde basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Kiliçdaroglu, "Bazi çevreler ?yürüyorsunuz ama biz izin veriyoruz` diyor. Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine

 CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Türkiye`nin en barisçil eylemini yaptiklarini belirterek, "Kimseye kötü söz söylemeden, herkesi kucaklayarak, bizim gibi düsünmeyen insanlari alkislayarak yolumuza devam ediyoruz. Provokasyonlar yapilmak isteniyor onlari alkisliyoruz. En barisçil eylemimiz bazi çevrelerde ciddi kaygilar, endiseler yaratiyor" dedi.

Baslattigi `Adalet Yürüyüsü`nde Kocaeli`nin Dilovasi Ilçesi Tavsancil Mahallesi`nde konaklama alaninda geceye geçiren CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, güne Tavsancil`da bulunan Kurtulus Savasi kahramanlarindan Yahya Kaptan`in mezarini ziyaret ederek basladi. Kemal Kiliçdaroglu ve yanindakiler Yahya Kaptan`in mezari basinda dua etti.

`Adalet Yürüyüsü`nün 22`nci gününde olduklarini belirten Kiliçdaroglu, "Yahya Kaptan`in mezarini ziyaret ettim. Yahya Kaptan Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün nutkunda uzun uzun söz ettigi bir milli kahramanimiz. Duamizi ettik, Allah rahmet eylesin. Bu ülkenin bagimsizligi için mücadele eden, hayatini veren herkese sükran borçluyuz. Onlari rahmetle anmak, onlari her zaman her ortamda, her yerde anmak bizim temel görevlerimizden birisidir" dedi.

Irak`ta ISID`in Türkmenlere yönelik saldirisina deginen Kiliçdaroglu, "Bu arada bizi üzen bir baska olay daha var. Telafer`de ISID`in saldirisi sonucu 200 Türkmen`in katledilmesi. Kadin yasli herkesi katletmeleri gerçekten hepimizi üzüyor. Ama bir baska sevindirici olay daha var. Bizim gençlik kollarimiz su anda Irak`taki Türkmenlere yardim TIR`lari götürüyorlar. Suanda Telafer bölgesindeler ve dolayisiyla biz yardimlarimizi bu Adalet Yürüyüsü`nü yaparken yine yurt disindaki Türkmenleri düsünerek onlara da her türlü yardimi yapmayi sürdürüyoruz" diye konustu.

Adalet Yürüyüsü ile Türkiye`nin en barisçil eylemini yaptiklarini söyleyen Kiliçdaroglu, sözlerini söyle sürdürdü: "450 kilometreyi kimsenin burnu kanamadan, kimseye kötü söz söylemeden, herkesi kucaklayarak, bizim gibi düsünmeyen insanlari alkislayarak yolumuza devam ediyoruz. Provokasyonlar yapilmak isteniyor, onlari alkisliyoruz. En barisçil eylemimiz bazi çevrelerde ciddi kaygilar, endiseler yaratiyor. Hiç kimse sunu unutmasin biz bu yürüyüsü `adalet` adi altinda yapiyoruz. Toplumun 80 milyonu için yapiyoruz bu yürüyüsü, adalet ihtiyaci hepimizin ortak ihtiyacidir. Insanligin ortak degeridir adalet. Yine bazi çevreler `efendim yürüyorsunuz ama iste biz izin veriyoruz`, ne demek izin veriyoruz? Bu bizim anayasal hakkimiz, insan olarak hakkimiz, adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine, birilerinin lütfüne bagli oldu. Bunu anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum. Pazar gününe yaklasiyoruz. Insallah hiç kimsenin burnu kanamadan hep birlikte Maltepe`de olacagiz. Türkiye`ye ve dünyaya seslenecegiz. Bu yürüyüsü niçin yaptik, hangi gerekçelerle yaptik, ne istiyoruz biz, bunu anlatacagiz."

Tasvancil`dan Gebze`ye dogru yürüyüs baslarken, dün oldugu gibi bugün de D-100 karayolunun Istanbul yönü ulasima kapatildi. D-100 karayoluna baglanan yan yollar kamyon, TIR ve çekicilerle kapatildi. Kiliçdaroglu`nun geçecegi güzergahta polisler ve jandarmalar güvenlik önlemleri aldi. Polis helikopteri ise güzergahta uçarak kontrollerde bulundu.

MARSLAR VE TÜRKÜLER SÖYLEDILER

Yürüyüse katilanlar Tavsancil Mahallesi`ndeki kamp alaninda geceyi geçirdi. Yürüyüse katilanlara yemek ve çay ikram edildi. Kamp alaninda çadirlarini kuranlar uyuyarak dinlenmeye çalisirken, kimileri ise çimlerin üzerine serdikleri kilimlerin üzerinde uyudu. Gençler ise gece geç saatlere kadar marslar ve türküler söyleyerek eglendi.

kaynak hürriyet



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı