Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kiliçdaroglu ve Aksener’in ortak mitinginde MAHSERI kalabalik!

Kiliçdaroglu ve Aksener’in ortak mitinginde MAHSERI kalabalik!

Kiliçdaroglu ve Aksener’in ortak mitinginde MAHSERI kalabalik!

CUMHURIYET Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ile IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde kurduklari Millet Ittifaki’nin ilk ortak mitingi için Denizli’de vatandaslarin karsisina çikti.

Birlikte alandakileri selamlayan iki lider, ittifakin Denizli Belediye Baskan adayi IYI Parti’li Ümit Bahtiyar’a destek istedi.

85693_700x301

Iki lider de konusmasinda yaptiklari ittifaka deginerek birbirlerine tesekkür etti.

 

Aksener konusmasinda ‘ittifakin küçük ortagi’ olarak nitelendirdigi MHP’ye seslenerek, “Mezara kadar isbirligi yapiyoruz diyorlar, demek ki siyasi partilerden biri birine dahil olacak. Küçük ortaga seslenmek zorundayim: Sakin ha Erdogan’in ipiyle kuyuya inmeyin kalirsiniz içinde!” yorumunda bulundu.

1-17

KILIÇDAROGLU’NUN KONUSMASINDAN SATIR BASLARI;

 

Denizli bizim tarihimizin en önemli kentlerinden birisidir, Denizli’nin kaderini degistirmeye talibiz, göreceksiniz nasil Denizli bölgenin en güçlü markasi olacak.

Denizli’de hangi sorunu çözdüler? Adayimiz ben sorunlari çözecegim dedi, Üreten Denizli’den bahsetti. Denizli’nin bir üretme gücü var. Bu güç iyi kullanildigi zaman Denizli’nin sorunlarini çözmek mümkündür. Bize destek verin, yetki, güç verin Türkiye’nin sorunlarini çözelim. Sorunlari çözmek için, huzura, mutluluga, üretime, birlikte yasamaya ihtiyacimiz var. Bunu saglamaya söz veriyoruz size!

“VATANDASINA ‘TÜREDI’ DIYEN BIR CUMHURBASKANI ÖRNEK GÖSTERIN”

 Mazota, gübreye, ilaca, suya zam yaptilar… Çiftçi nasil eski fiyattan nasil satacak? Çiftçiye “sen zam yapmayacaksin” diyor, e çiftçi nasil geçinecek? Hal esnafini terörist ilan ettiler, manavi, vatandasi terörist ilan ettiler. EYT’lere “türedi” dediler. Kendi vatandasina “türedi” diyen bir cumhurbaskani örnek gösterin bana.

Çiftçinin yasalardan kaynaklanan bir hakki var. Milli gelirin en az yüzde 1’i oraninda çiftçiye yardim edilir, 2018 rakami 26 milyar lira. 14 milyar lira eksik verdiler. Çiftçi kardesime soruyorum, oyunu kullanirken elini vicdanina koy. “Benim 14 milyarimi kime verdin?” diye sor. Suriyelilere para var, çiftçiye neden para yok.

Domates, biber kuyrugu varlik kuyrugu oldu. En büyük varlik kuyrugumuz issizlik kuyrugu oldu. 1000 kisilik ise 40 bin kisi basvuruyor. Bundan büyük varlik kuyrugu var mi? Sizinle alay eden kisiye sandikta ders verin. O kuyruk varlik kuyrugu olsa gece sarayinda yatamaz, sabah gelir kuyruga girer.

Çiftçiye, emekliye, EYT’lilere, isçiye, asgari ücretliye para yok… Ama su rakami unutmayin: Londra’daki bir avuç tefeciye 16 yilda ödedikleri faiz 149 milyar lira. Bunlara göre faiz haram degil. Sarayda oturur, kilosu 4 bin TL’lik çay yudumlarsin, vatandasa gelince “gül gibi geçineceksin” dersin.
SARAY’A KÜRK VERGISI TEPKISI

Kürkte vergiyi sifirladilar, erkekler giderken esinize mutlaka bir kürk götürün. Akliniz alir mi ya? Muslugu açarken 5 çesit vergi, elektrigi açarken 4 çesit vergi ödüyorsun. Çocuga mama alirken, dolmusa binerken vergi ödüyorsun. Kürk alirken vergi yok. Niçin? Saray sosyetesinin kürke ihtiyaci var.

“BU MILLET NASIL SOGAN KUYRUGUNA MAHKUM OLDU?”

17 yildir tek baslarina ülkeyi yönetiyorlar, istedikleri kanunu çikardilar, istedikleri kisiyi tayin ettiler… Nasil oldu da 17 yilin sonunda bu milleti sogan kuyruguna mahkum ettiler? AKP’ye oy veren kardeslerime sesleniyorum: Oy verdiniz, tek basina iktidar yaptiniz, her türlü imkani sagladiniz, kendi vicdanlariniza sorun. Nasil oldu da bu ülkenin insani 17 yil sonra gelir de sogan kuyruguna girer? Bu soruyu kendinize sorun.

Cennet gibi bir ülkede cehennemi yasiyoruz. Bu memleket bunu hak ediyor mu? Sandiga giderken çocuklarimiz, vatanimiz için gidecegiz. Vicdanimiza soracagiz. Türkiye’yi bu hale düsürenlere bir ders verecegiz.

IYI PARTI ILE ITTIFAK AÇIKLAMASIIYI Parti’yle isbirligimiz özel bir çikara dayali bir isbirligi degil. Bizim isbirligi demokrasi isbirligi, vatanimizin isbirligi. Biz bu ülkenin huzuru, güzelligi, çikari için mücadele ediyoruz. Bizim mücadelemiz millet mücadelesidir, güzel görkemli Türkiye mücadelesidir! Herkesin isi, herkesin asi olsun mücadelesidir, her evde tencere kaynasin mücadelesidir. Bizim mücadelemiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çagdas Türkiye mücadelesidir. Hepiniz için mücadele ettigimizi asla unutmayin.

AKSENER’IN KONUSMASINDAN SATIR BASLARI;Cumhurbaskaninin terörist dedigi Denizliler nasilsiniz? Evine ekmek götürmekten baska derdi olmayan teröristler iyi misiniz? Sakasi bile ne kadar aci degil mi… Bu ülkenin cumhurbaskani çikti CHP ve IYI Parti seçmenine ‘terörist’ dedi. Hayir yuhlamayin… Biz onlar gibi olmayacagiz. 18 milyona yakin seçmene terörist diyen bir cumhurbaskani. Bunun ne kadar aci, ne kadar çirkin, ne kadar kötü bir tanimlama oldugunu biliyorsunuz. Bu arkadas kutuplastirarak, birbirimizle dövüstürerek, düsman eden politikayi 17 yildir sürdürüyor. Ben seçmenlere sesleniyorum: Sizler bu ülkenin vatansever kardeslerisiniz, sakin ola ki bu arkadasin sözlerine aldanip bir kalp kirmayin. Bu bir yerel seçim, siz muhtar, belediye meclis üyesi, belediye baskani seçeceksiniz, Türkiye’yi yerel seçimlere mehter marsi esliginde savasa götürüyormus gibi olan dili cezalandiracaksiniz. Simardilar, simardi, kibirlendi, sizin içinizden çiktigini iddia etmisti ama 300 korumayla geziyor, helikopterle geziyor. Kibirlenme senden büyük Allah var.Göreceksiniz 1 Nisan’dan itibaren elektrik, mazot, dogalgaz zammi geri gidecek. EYT’lilere türedi dedigine pisman olacak. Sayin Kiliçdaroglu neler oldugunu anlatti Türkiye’de. Kulaklarini çekerseniz 1 Nisan’da seçmen veli nimet olacak.

 Kulaklarini çekmezseniz, zam furyasinin altinda inim inim inleyeceksiniz. Simdi, polis arkadaslarimizin ilk 3600 ek göstergesini söyleyen bendim. Kendisi çikardi 3600’ü memurlara. Ne oldu unutuldu? O ek gösterge nasil çikacak göreceksiniz.

AKSENER’DEN ERDOGAN’A TANK PALET TEKLIFI Damat 2,5 milyona istihdam yaratacagini söyledi. Kapanan fabrikalarin yerine fabrika kurulmadigina göre bu istihdam nasil saglanacak? Cumhuriyetin tüm varliklarini sattilar, yerine koymaya kalksaniz 300 milyar dolara yerine koyamazsiniz. Sayin Erdogan’a bir teklifim var; Söyle bir durum var… O Tank Palet fabrikasini Katarlilardan geri almak için 500 milyon dolarlik uçagini satsin. Millet olarak biz o fabrikanin en iyi çalismasi için her türlü katkiya haziriz. Ben 3 aylik emekli maasimi hemen bagislayacagim söz.

BEKA TARTISMASI

Bu beka beka lafi da çok iyi. Nereye koysaniz oraya oturuyor. Koltuklarin bekasi sanmistim ben ilk. Birbirlerine söylemedikleri söz kalmadi bu vatandaslarin. Seçmen bu liyakarligi kabul etmedi. Sonuç itibariyla “beka meselesi” sebebiyle demek zorunda kaldilar. 17 yildir ülkeyi sen yönetiyorsun, eger ülkede bir beka meselesi varsa sebebi sensin.

Bunlari ekonomiyi konusmayalim diye yapiyorlar, inadina ekonomiyi konusacagiz. Varlik kuyruguna gelirsek… Istanbul’un Ankara’nin cani can Denizli’nin degil mi? Ama içine elektrigi, mazotu, ilaci, dogalgazi koyun. Çiftçinin hak ettigi ama alamadigi parayi koyun. Terörist ilan ettiginiz çiftçinin malini koyun. Terörist olmayan insan kalmadi bu ülkede. Herkes kötü, sen iyisin. Bütün bu dilin bitmesi için, bütün bu azarlamanin ortadan kalkmasi için bu kulagi çekin, öyle bir çekin ki karsinizda hazir ola geçsin.

Biz bir ittifak yaptik CHP ile, çok bozuldular buna. Biz mezar, pazar karistirmiyoruz… Ikimiz de ayri tüzel kisiligi olan siyasi partileriz. Herkesin huzurunda sayin Kiliçdaroglu’na tesekkür ediyorum. Önce partiyi kuramaz dediler kurduk, seçime giremez dediler, demokrasiye çok büyük bir katki yapti CHP ve seçime girdik, bir ittifak kurduk, eger mecliste bu güç birligi olmasaydi EYT’lilerin sesini kim duyacakti? Muhalefeti güçlendirdiginizde sesiniz güçlenir. Mezara kadar isbirligi yapiyoruz diyorlar, demek ki siyasi partilerden biri birine dahil olacak. Küçük ortaga seslenmek zorundayim: Sakin ha Erdogan’in ipiyle kuyuya inmeyin kalirsiniz içinde!

 Bizim için Türkiye’de yasayan 81 milyon azizdir. Tek ölçümüz nüfüs cüzdanimiz.



  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli