Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kirik koluyla Avrupa 2’ncisi oldu

Kirik koluyla Avrupa 2’ncisi oldu

Avrupa Sampiyona’sina 20 gün kala bindigi minibüsün aniden fren yapmasiyla kolunu kiran 29 yasindaki Milli Sporcu Gülsah Kiyak, kirik kolunu herkesten saklayarak Slovakya’da düzenlenen sampiyonaya katildi. Kirik koluyla acilar içinde olsa da rakiplerini y

Küçük yaslarda spora merak salan 29 yasindaki Gülsah Kiyak kisa sürede pek çok basariya imza atarak Türkiye’yi uluslararasi arenada temsil etme hayalini gerçeklestirdi. Bir yandan spor kariyerine devam eden bir yandan beden egitimi ögretmenligi yapan Kiyak, birçok ögrencinin de spora yönelmesine katki sagladi. Elde ettigi basarilarla milli sporcu olan Kiyak, Avrupa Sampiyonasi’na 20 gün kala Bayrampas’da bindigi minibüsün yaptigi ani frenle kolunu kirdi. Hemen hastaneye kosan basarili sporcu kolunun alçiya alinmasina ragmen Avrupa Sampiyona hayalinden vazgeçmedi.

Kirik koluyla Avrupa 2'ncisi oldu

Kirilan kolunu sadece ailesi ve antrenörüne söyleyen sporcu, kirik koluyla büyük bir azimle antrenmanlarina devam etti. Antrenörünün de destegiyle kimi zaman alçili koluyla kimi zaman acilar içinde sampiyonaya hazirlanan sporcu, azminin sonunda büyük bir basariya imza atti. Slovakya’da düzenlenen Avrupa Sampiyonasi’nda onlarca rakibinin arasindan siyrilarak kick boks kick light bransinda Avrupa ikincisi olarak Türk bayragini dalgalandirmayi basardi. Maçlarda acilar içinde mücadele edip sonrasinda gözyaslarina bogulsa da inanciyla rakiplerini devirdigini belirten Kiyak, hedefinin 2019 yilinda sampiyonluk oldugunu belirtti.

“Avrupa Sampiyonalarina 20 gün kala oldu”

Kirik koluna ragmen basaracagina inancinin tam oldugunu ifade eden milli sporcu Gülsah Kiyak, “2000 yilinda basladim ve sevdiklerimi koruma iç güdüsü çok fazlaydi. Ne kadar güçlü olursam o kadar sevdiklerimi korurum diye düsünüyordum. Bir de vatan millet sevgisi o zamandan geliyor. Ülkemizi en iyi sekilde temsil etmek çocukluk hayalimdi. Çok sükür nasip oldu yillarca milli takimda yer aldim ülkemizi temsil ettim. Minibüste gerçeklesen bir kazadan dolayi bilegim kirildi, hissettim. Çit sesi geldi hemen hastaneye gittim, alçiya alindi. Tedavilerim basladi kampa 15 gün kala Avrupa Sampiyonalarina 20 gün kala oldu. Ama hiçbir zaman inancimi yitirmedim, azmettim. Inandim ve kirik oldugunu kimseye söylemedim, hocamla kendi aramda bir sirdi” diye konustu.

“Maçin ortasinda gerçekten canim çok yandi”

Kirik koluyla elde ettigi basarinin ardindan 2019 yilinda Türkiye’de düzenlenecek olan sampiyonada birincilik için mücadele edecegini ifade eden Kiyak, “Antrenmanlarima devam ettim, sosyal medya da her zaman sol kolumu saklayarak fotograflarimi paylastim. Avrupa Sampiyona’sina gidersem gerçekten derece alabilecegime inaniyordum. Son saniye giden bir sampiyonluk. Maçin ortasinda gerçekten canim çok yandi, maçtan sonra kazanmanin verdigi duyguyla agladim ama daha çok canim yaniyordu. Pes etmedim, zaten maça çiktigim an aciyi unutuyorum zaten bayrak sevgisi Istiklal Marsi’ni okutacagimin inanci bütün acilari unutturuyordu. Kirik kolu saklayarak savastim. Final maçi bittigi an hiçbir seyin imkansiz olmadigini anladim” dedi.

“Ayaginda da sakatlik olsaydi yine savasirdi”

Ögrencisinin kirik koluyla maçlara çikmasina ragmen sampiyonlugu kil payi kaçirdigini belirten eski milli sporcu ve Kick boks Milli Takim Antrenörü Hasan Fahri Sen, “Gülsah uzun yillardir spor yapiyor. Için aciyor ama hayatta her sey olabilir biz inanan insanlariz. Bende kirik elle dünya sampiyonu oldum, yokluklar içinde gittik. Mücadele etmesek bir sey kazanmayacagimizi biliyoruz. Gülsah tek elle de nasil savasilacagini biliyor ayaginda da sakatlik olsaydi yine savasirdi. Biz kendisine inandik, güvendik oda bizim inancimizi bosa çikarmadi” dedi.

Gülsah Kiyak ayi zamanda Wushu bransinda da Dünya 3’üncüsü olmustu.



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı