Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

`Komünist Baskan` hasada basladi

`Komünist Baskan` hasada basladi

Dersim`in Ovacik ilçesinde, Komünist Partili Belediye Baskani Fatih Mehmet Maçoglu`nun öncülügünde ekimi yapilan kuru fasulyenin hasadina baslandi.

Ovacik Belediyesi’nin üreticilerle birlikte kurdugu Tarimsal Kalkinma Kooperatifi üyelerinin ortak olarak, 500 dönüm arazide ektigi kuru fasulyenin hasadi için her gün çok sayida gönüllü bölgeye gelirken, Türkiye’nin ilk Komünist Partili Belediye Baskani Maçoglu da fasulye topluyor.

Hasadin Türkiye’nin degisik yerlerinden gelen gönüllülerin yardimi ile 15 gün içinde tamamlanacagi ögrenilirken, Ovacik’ta yapilan üretimin son iki yilda yüzde 500 arttigi ifade edildi. Hasada katilan Ovacik Belediye Baskani Fatih Mehmet Maçoglu, artan zamanlarda ise ürünlerin paketlenmesi ve satisi yapilanlarin gönderilmesine yardim ediyor.

Organik market ürünleri

Ovacik ilçesine bagli Kinik köyünde hasada katilan Belediye Baskani Fatih Mehmet Maçoglu, organik ürün marketleri kuracaklarini ifade ederek, “Biz asla zirai ilaçlama ve fenni gübre kullanmiyoruz. Ürünlerimiz tamamen organiktir. Ürünleri tarladan tüketiciye sunuyoruz. Yogun taleplere yetisemiyoruz. Istanbul, Ankara ve Izmir’de organik ürün marketleri açmaya karar verdik. Ürünleri tüketiciye kargo ile yoluyoruz. Her gün bir kamyon kargo gidiyor ve talepleri karsilayamiyoruz. Istanbul Gazi Mahallesi ve Göztepe’de iki organik ürün marketi açtik. Maltepe, Kadiköy ve Bakirköy belediyeleri ile görüsmeler yaptik. ” diye konustu.

‘Üretim 2 yilda yüzde 500 artti`

Geçmiste tüketici konumunda olan köylülerin, organik ürünler Türkiye pazarina sunulduktan sonra tekrar üretime basladigini belirten Baskan Maçoglu, sunlari kaydetti; “Ovacik’ta baslayan organik üretim, Pertek, Pülümür, Nazimiye, Hozat, Çemisgezek ve Mazgirt ilçelerimize de yayildi. Her gün onlarca ton nohut, kuru fasulye ve diger ürünler kooperatifimize teslim ediliyor. Ovacik’ta, geçmiste köylüler arazilerinin yüzde 10’luk kismini ekiyordu. Bugün neredeyse yüzde 100’ünü ekebiliyor. Biz köylüyü direkt üretime kattik ve kurdugumuz kooperatife ortak ettik.” 

KAYNAK: T24



  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli