Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kongrede kadinlara büyük saygisizlik

Kongrede kadinlara büyük saygisizlik

Cumhuriyet Halk Partisi Kagithane ilçe baskanligi kongresi 24 Aralik 2017 Pazar günü yapildi. Kongreyi eski baskan Mehmet Ali Yüksel yeniden kazandi. Ancak kongrede yasananlar ve kadinlara karsi kullanilan abes sözler CHP uguruna hizmet eden kadinlari çil

 

 

Kongrede kadinlara büyük saygisizlik

Cumhuriyet Halk Partisi Kagithane ilçe baskanligi kongresi 24 Aralik 2017 Pazar günü yapildi. Kongreyi eski baskan Mehmet Ali Yüksel yeniden kazandi. Ancak kongrede yasananlar ve kadinlara karsi kullanilan abes sözler CHP uguruna hizmet eden kadinlari çileden çikardi. Kongrede kendisini desteklemeyen kadinlara karisi Il baskan yardimcisi “ÇAKAL” sözü kullaninca salonda bir anda ortalik karisti. Bu sözü kabullenemeyen CHP’nin vefakar kadinlari kongrede yasananlari hazmedemeyerek büyük tepki gösterdiler ve Pazar gününden bu yana sosyal medyayi salladilar.. Bu kadinlar simdi topluca CHP’den istifa etmeyi düsünüyorlar.

 
 

CHP Kagithane ilçe kongresinde yasanan çirkin olaylar sosyal medyaya damgasini vurdu. Kongrede söylenen sözler ve yasanan kavgali ve gürültülü anlar parti anlayisina hiç yakismadi. Kongrede Divan baskanligini  CHP. PM üyesi  Çetin Soysal  yapti. Partililer Soysal’i taraf tutmak ve yanli davranmakla suçladi. Çetin Soysal ve Sezgin Tanrikulu`na yakinligiyla bilinen  Mehmet Ali Yüksel, Istanbul il baskan yardimcisi Bayram Aparanoglu`nun kendisini desteklemeyenlere dönerek "ÇAKAL" sözü kullanmasi kongrede bulunan en çok kadinlarin tepkisine neden oldu.

 

 

“KIM ÇAKAL LAN”

 

Cumhuriyet Halk Partisi`nin 2014 yerel seçimlerdeki Kagithane Belediye Baskan adayi ve Kagithane’li is adami  Serdar Kursun, Aparanoglu’nun  bu hakaretine isyan etti. Serdar Kursun kongrede kisa bir konusma yaparaközrü kabahatinden büyük,  `Kim çakal lan` diye bagirinca kisa süreli bir gerginlik yasandi.  Daha sonra yasanan gerginlik bir süre devam etti. Gürültüden, bagirmalardan, çagirmalardan konusma yapanlarin ne söyledikleri anlasilmadi. Kongreye kisa bir ara verildi.

 

 

KADINLAR BIRLESTI..

 

Kongre bitiminden sonra 240 oyla yeniden baskan seçilen Mehmet Ali Yüksel’e destek vermeyen CHP’li kadinlar  Çetin Soysal ve Bayram Gür Aparanoglu’na hitaben sosyal medyada kinama yayinladilar. Partinin en çok emektar kadini olan ve Telsizler Mahallesi Kadin kollari baskani olan Münevver Dogan yaptigi paylasimda tepkilerini dile getirdi. Diger kadin arkadaslari da Dogan’a büyük destek vererek yaninda olduklarini  ve yalniz olmadigini yazdilar. Kpngrede diger aday Ibrahim Barut ise 155 oy aldi..

 

 

BASKANDAN “KALDIR” TEPKISI..

 

Münevver Dogan’in sosyal medyadaki paylasimini okuyan ilçe baskani M. Ali Yüksel, Dogan’a telefon açarak, bu paylasimlari silmesini ve sosyal medyadan kaldirmasini ve aksi taktirde parti suçu isledigini ve hakkinda  disiplin sorusturmasi açilacagini söylemesi üzerine Münevver Dogan’a destek veren arkadaslari baskanin bu tepkisini dinlemediler ve altina yazdiklari yorumlarla Dogan’a moral destegi verdiler.

 

GENEL MERKEZE SIKAYET EDECEKLER..

 

CHP kongresinde yasanan olaylar sonucu Il baskan yardimcisi Bayram Gür Aparanoglu muhaliflere “ÇAKAL”  sözünün kullanilmasindan sonra  partiye karsi büyük kirginliklari olan bir çok kadinlar istifaya hazirlaniyor.

 

Münevver Dogan ve arkadaslari Il baskanligini da taraf tutmakla suçlayarak artik güvenleri kalmadigini ve birleserek aralarinda imza toplayarak sikayetlerini genel merkeze giderek yapacaklarini belirtiyorlar.

 

EN ÇOK ÇALISAN KADINLAR KÜSTÜRÜLDÜ..

 

CHP’nin Kagithane’de her seçim dönemi ellerinde brosürlerle  mahallelerde, sokak sokak, kapi kapi dolasan Telsizler Mahallesi  baskani Münevver Dogan, bir ara kadin kollari ve engelliler kolu baskanligi yapan Gülsen Dogdas, Gültepe ekibinden, Makbule Mendes, Hatice Simsek, yine partisi için her türlü fedakarligi yapan Saniye Yurdakul gibi çaliskan bayanlarin parti içersindeki görevlerini gece gündüz demeden canla basla  evlerindeki islerini birakarak çalisiyorlardi.

 

Genellikle her  yerel ve genel seçim öncesi, delege seçimlerinde  dahi CHP’ye karsi verdikleri mücadele sirasinda  seçim öncesi iktidar olmayi hedefleyen ve seçimden sonra da hayal kirikligi yasayan bu cefakar CHP’li kadinlar, simdi de kongre sonrasi bir hayal kirikligi daha yasadilar. Sayet bu kadinlar küstürülüp, partisinden koparlarsa, CHP Kagithane’de artik bundan sonraki seçimlerde beklenen oyu almasi mümkün olmayacaktir.  Yapilan çalismanin karsiliginda mükafatlandirilmasi gereken bu kadinlara karsi yapilan haksizligi  hiçbir zaman hak etmiyorlar. (Ugur YILDIZ) Yön gazetesi



  • Perşembe 20.7 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false