Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KONSEY 'IMAR BARISI'NI KONUSTU

KONSEY 'IMAR BARISI'NI KONUSTU

Esenler Kent Konseyi, 2019 yili 1. Genel Kurul Toplantisi’ni gerçeklestirdi. Toplantida Imar Barisi masaya yatirildi.

Kent vizyonunun gelistirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunmasi amaciyla kurulan Esenler Kent Konseyi'nin 2019 Yili 1. Genel Kurul Toplantisi, Esenler Kültür Merkezi'nde yapildi. Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya’nin baskanliginda yapilan toplantiya; Çevre ve Sehircilik Bakanligi Istanbul Il Müdür Yardimcisi Sezayi Köse, Esenler Belediyesi Meclis Üyeleri, bazi siyasi partilerin temsilcileri, ilçedeki sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve mahalle muhtarlari katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan toplantida, Esenler Kent Konseyi Baskani Ömer Çetinkaya, Kent Konseyi’nin isleyisi hakkinda konsey üyelerine birifing verdi. Konseyin amacina vurgu yapan Çetinkaya, "Kent Konseyimizle sehir adina katilimciligi saglamayi, kentimizde demokrasi ve uzlasma kültürünü gelistirmeyi amaçliyoruz" dedi.

YAPILARIN %50'DEN FAZLASI IMARA AYKIRI

Konseyde konusan Çevre ve Sehircilik Bakanligi Istanbul Il Müdür Yardimcisi Sezayi Köse, imar barisinin vatandaslara nasil bir fayda saglayacagi, yapilacak düzenlemelerin neler olacagi hakkinda bilgiler verdi. Imara aykiri yapilarin çok fazla oldugunun altini çizen Köse, "Ülkemizde imara aykiri %50'nin üzerinde yapi var. Bu da yaklasik 13 milyon bagimsiz yapiya tekabül ediyor. Bu durum imar barisini zorunlu hale getiriyor. Esenler'de yapilarin %70'i imara aykiri ve 'Imar Kanunu' kapsaminda yikilmasi gereken yapi statüsünde. Bunlarin arasinda kamu alanlari da var. 1950-2000 yillari arasindaki yapilarin %50'si imara aykiri yapilar" ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Konsey toplantisi üyelerin görüs ve önerileri ile sona erdi.

SON BASVURU TARIHI 15 HAZIRAN

15 haziran 2019 tarihinde sona erecek "Imar Barisi" basvurulari için son ödeme tarihi ise 30 Haziran 2019. Yetkililerin her türlü yönlendirmeyi yaptigi "Imar Barisi Ofisi"nde, "Imar Barisi" basvurusu yapacak vatandaslarin, basvuru belgelerini eksiksiz getirmeleri gerekiyor. Imar Barisi imkanindan yararlanabilmek için hak sahiplerinden birisinin basvurmasi yeterli oluyor. Kat mülkiyeti alma asamasinda ise konuttaki tüm hak sahiplerinin imzasi gerekiyor.



  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli