Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Meclis`e sadece 3 parti girebiliyor

Meclis`e sadece 3 parti girebiliyor

Istanbul Ekonomi Arastirma tarafindan aylik olarak gerçeklestirilen Türkiye Monitörü Raporu`nun kasim sonuçlarina göre, TBMM`ye 3 parti giriyor. Sonuçlara göre AKP, CHP ve Iyi Parti seçim barajini asarken, MHP ise Meclis disinda kaliyor.

Meclis`e sadece 3 parti girebiliyor

Istanbul Ekonomi Arastirma tarafindan aylik olarak gerçeklestirilen Türkiye Monitörü Raporu’nun kasim sonuçlarina göre, TBMM’ye 3 parti giriyor. Sonuçlara göre AKP, CHP ve Iyi Parti seçim barajini asarken, MHP ise Meclis disinda kaliyor.

 
 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Istanbul Ekonomi Arastirma tarafindan her ay yapilan ve Türkiye çapinda 12 ilde 1537 kisi ile görüsülerek gerçeklestirilen `Türkiye Monitörü Kasim 2017 seçim anketi` sonuçlarina göre, eger bu pazar seçim olsaydi, AKP, CHP ve IYI Parti baraji asarak parlamentoya girebilecekti.

 

Türkiye gündemini mesgul eden iç siyaset, ekonomi ve dis politika gibi konulara yer verilen anketin sonuçlarina göre, kararsiz seçmen sayisindaki artis hem AKP, hem CHP hem de MHP`yi olumsuz etkiliyor: 

 

IYI Parti`nin durumuna iliskin ise "Kuruldugu günden itibaren Istanbul Ekonomi Arastirma tarafindan yapilan iki arastirmada da IYI Parti`nin baraji astigi görülmektedir. IYI parti disindaki partilerde önemli oy kayiplari gözlemlenmektedir” ifadelerine yer veriliyor.



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı