Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Media Markt CEO’su açik konustu: Daralma olacak, iflaslar ve issizlik artacak

Media Markt CEO’su açik konustu: Daralma olacak, iflaslar ve issizlik artacak

Adi isçilerinin haklarini gaspla da bilinen Media Markt’in Türkiye CEO’su Yenal Gökyildirim, dördüncü çeyrekte daralma öngördüklerini, pek çok sirketin ödemelerini yapamaz hale geldigini, konkordatolarin sürmesi halinde iflaslarin ve issizligin artacagini

Ekonomide yüksek enflasyon-yüksek faiz-yüksek döviz sarmalinda kriz derinlesirken, sirketler de üretimi durdurma, konkordato basvurusu yapma ve borç yapilandirma yollarina gidiyor.

Adi ayni zamanda hileli iflas yoluyla isçilerinin haklarini gasp etmesiyle bilinen Media Markt’in Türkiye CEO’su Yenal Gökyildirim, yüksek enflasyondan dolayi girdi maliyetleri ve fiyat artisi dalgasinin gözlendigini, kasim-aralik aylarini da kapsayan dördüncü çeyrekte daralma öngördüklerini söyledi.

Döviz krizinin piyasaya ciddi yansimalari oldugunu kaydeden Gökyildirim, “Su an yatirimlarini erteleyen sirketler var. Pek çok sirket temkinli hareket edecektir. Nasil herkes ev bütçesine bakiyorsa, sirketler de kendi bütçelerine bakiyor. 2019 bütçelemelerinde zorluk yasiyoruz” diye konustu.

Ekonomideki bozulma nedeniyle farkli sektörlerde binlerce sirketin konkordato ilan ettigini de animsatan Gökyildirim, bu sayinin daha da artmasi halinde issizlik ve iflas dalgalarinin yasanacagini, milyonlarin issizlik ve ekonomik darbogaz tehdidi altinda oldugunu ifade etti.Kaynak:Sendika .org



  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli