Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

'MENDERES' ARTIK 'SERIFE BACI PARKI'

'MENDERES' ARTIK 'SERIFE BACI PARKI'

Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, milli mücadelenin kahramanlarindan Kastamonulu Serife Baci'nin adini yasatmak için Esenler'deki Menderes Parki'na "Serife Baci Parki" adinin verilecegini açikladi.

Göksu, Menderes Mahallesi'nde yapilan alti otopark ve kapali pazar, üstü park olan Menderes Parki'na "Serife Baci Parki" adinin konulacaginin müjdesini verdi. Göksu, Serife Baci'nin biyografisinin de parkin içinde yer alacagini söyledi.

 

ISTIKLÂLIMIZIN ÖNEMLI ISMI

Sehit Serife Baci'nin Istiklal yolunda önemli bir figür olduguna deginen Tarihçi Yazar Ilyas Kara, "Kastamonu tarihi üzerine binlerce sayfa okudum. Beni en çok etkileyen kismi Milli Mücadele yillari ve Sehit Serife Baci oldu. Kastamonu, Türk tarihinin en genç basbakani Elmas Mehmet Pasa'yi çikaran, Cihan padisahi Fatih Sultan Mehmet Han'in memleketi bir sehir. Sehit Serife Baci Inebolu'dan Ankara'ya  uzanan Istiklal yolunda çok önemli bir figürdür. Serife Baci sadece donmamistir bu ugurda, bir vatani kurtarmistir. Arkadan gelecek nesillere ümit olmustur" dedi.



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli