Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Müftü Sekerci’den Açiklama

Müftü Sekerci’den Açiklama

Esenler Müftüsü Halil Sekerci “Cemaatin ve misafirlerin huzuru kaçmasin diye mevlit programini terk etmedim ve oturdum.”

7/24 esenlerhaberde “Müftü Sekerci’ye Büyük Saygisizlik...

Bayburtlu Hüseyin Saka için Bayburt derneginde düzenlenen mevlit programinda, Esenler Müftüsü Halil Sekerci’ye büyük saygisizlik.” Baslikli çikan habere karsilik Esenler Müftüsü Halil Sekerci gazetemize açiklamalarda bulundu.

Sekerci “Saka ailesinin mevlit programini davet edildim. Bizde 4 veya 5 hocamizla birlikte mevlit programina katildik. Namazdan sonra geç kalmayalim diye hemen gittik. Erken gitmememize ragmen bizi beklemeden mevlit programinin baslamis oldugunu gördük. Dua okuyan arkadaslarin Esenler görevlileri olmadigini ayni zamanda resmi veya nereden geldigini bilmiyorum. Hocalarimizla gittigimizde oturacak yer olmadigini fark ettik. Birden hos olmayan bir davranisla karsi karsiya kaldim. Bize bir yer tahsis edilmedigi için bir kenara oturduk. Biraz bekledikten sonra bazi arkadaslar protokolün oturdugu yere geçiniz dediler. Ancak bizler oturmus bulunduk. Yapilan davranis karsisinda Cemaatin ve misafirlerin huzuru kaçmasin diye orayi terk etmem gerekirdi etmedim. Bizleri programa davet ettiler, kim olduklarini bilmedigim arkadaslar bu arada dua okumaya devam ettiler. Benim ve hoca arkadaslarimin orada bulunmalarina ragmen bana söz vermediler. Hocalarimiza dua okuma teklif edilmedi.

Programin sonuna dogru bütün yasananlarin yani sira bana israrla kisa bir dua okumam teklif edildi. Dua okuma teklifini kabul etmeyerek ayrildik. mevlit programinda benim ve hoca arkadaslarimizi üzmüstür ve yapilan bu davranis dogru degildir.”



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı