Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mutlu “Bayrampasa’da bu seçimi ben alabilecek biriyim”

Mutlu “Bayrampasa’da bu seçimi ben alabilecek biriyim”

CHP’den Bayrampasa Belediye Baskan Aday Adayi Hasan Mutlu “Benim siyasi ayrimciligim, ötekilestirmem de yoktur. Her siyasi partiden dostlarim var. Bu sebeple ben her kesimden oy alabilecek biriyim. Ve bu seçimi ben alabilecek biriyim"

CHP’den Bayrampasa Belediye Baskan Aday Adayi Hasan Mutlu yerel basin mensuplari ile düzenledigi kahvaltili toplantiya CHP Bayrampasa Belediye Baskan Aday Adayi Hasan Mutlu, esi Safiye Mutlu, CHP Bayrampasa Ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Ferit Üstün, Ismail Küllüg, Haci Subasi, Ilçe Kadin Kollari Baskani Arzu Doyranli, Gençlik Kollari Baskani Göktunç Sentürk ve yerel basin mensuplari katildi.

Bayrampasa Türkiye’deki 46 ilden daha zengin bir ilçeydi.

Toplantinin basinda, “Bayrampasa’da güzel isler yapmak için arkadaslarimla birlikte yola çiktik. Dersime iyi çalistim” diyen Hasan Mutlu, “1961 yilinda Karabük’ün Safranbolu ilçesinde dogdum. Karagümrük’te ilk ve orta okulu okuduktan sonra Vefa Lisesi’ni bitirdim. 19 Mayis Üniversites Fizik-Matemotik Bölümü’nü okudum. Istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni okurken, o zamanki sartlar geregi okulu biraktim ve egitimcilige yöneldim. Ögrencilerle birlikte olmak bana haz veriyor. 1984’te üniversiteyi bitirince özel dershanelerde 4-5 yil ögretmenlik yaptim. Birkaç arkadas biraya gelip kendi kurumumuz kurduk. Dershaneler kapaninca da bir kismini temel lise digerlerini koleje çevirdik. 1990 yilinda Bayrampasa’ya geldim. Ilk egitim kurumumu da Bereç’te açtim. O günden beri Bayrampasa, Bereç, Sultangazi ve Eyüp’te egitim hizmeti veriyorum. Bayrampasa’da 40 bine yakin bir ögrenci okuttum. Isimi severek yapan biriyim. Esim de bana çok destek oluyor. 1990’da Bayrampasa’ya geldigim zaman Eyüp’e bagli bir yerdi. Daha sonra ilçe haline geldi. 1992 yilinda egitimci oldugum için çevre ile ilgili arastirma yaptirmistik. Bölgelerin içerigine göre yatirim yollari aramak çevre ilçelerle ilgili arastirma yapmistik.  Gaziosmanpasa’ya o zaman yatirim yapmak akil isi degildi. Bayrampasa nezih bir noktadaydi. Türkiye’deki 46 ilden daha zengin bir ilçeydi. Ekonomik, kültür ve sosyal olarak iyi bir noktadaydi. Sanayi bölgesiydi. Tekstilciler, mobilyacilar, dökümcüler vardi. 46 ilden daha zengin bir ilçeydi. Bugüne gelince bir gelisme göstermedi. Ayni parti yönetmis oldugu halde diger ilçelerden geride kaldi” dedi.

Bayrampasa’nin Sorunlarini Çözeriz
28 yildir Bayrampasa’da yasadigi için ilçenin sorunlarini bildigini ifade eden Hasan Mutlu, “Bayrampasa’yi sokak biliyorum ve sorunlarini da çözeriz. Aksam saat 19.00’dan sonra ilçede hayat bitiyor. Esnaf kan agliyor. Ana caddelerdeki dükkanlarin yüzde 60’i bos. Halki üreten degil tüketen hale gelmis, binalar eskimis. Kentsel dönüsüm sorunu var. Egitim ve sagilik sorunlari çözülmemis. Otopark ve yesil alan sorunu çözülememis. Istanbul’daki 39 ilçe arasinda meydani olmayan tek ilçe. Simdilerde Gaziosmanpasa meydaninda bos dükkan yok. Esnaf mutlu. Kentsel dönüsüme de basladilar. Esenler daha da gelisti. Sultangazi gelisti. Bayrampasa köy gibi kaldi. Son 20 yilda Bayrampasa’ya ne yapildi diye insanlara soruyorum. Bir cevap yok. Cevabi ben veriyorum. Merkez caminin yanina tuvalet yapildi. Cevatpasa’ya hayvan barinagi yapildi. Diger yapilan projeleri Istanbul Büyüksehir Belediyesi yapti. Bayrampasa Belediyesi’nin oradaki parkin altina otoparki IBB yapiyor. Kartaltepe’deki projeyi ve eski cezaevi alanindaki projeler de IBB tarafindan yapiliyor. Kentsel Dönüsüm Bayrampasa’da yilan hikâyesine geldi. Vatan Mahallesi 6,5 yil önce afet bölgesi ilan edildi. Sonra mahkemelik oldu. Kentsel dönüsüm alanindan çikti. Eski cezaevi alanini da biliyorsunuz. Eski cezaevi alani ilçenin öir akciger olacak noktaydi. 200 dönümlük arazi iyi planlansaydi. Çok nitelikli ve düzgün bir yer olurdu. Önce üniversite sonra aktarma istasyonu yani depo alani olacakti. Orta Mahalle ve Vatan Mahallesi tasinacakti. Sonra rezerve alini olmaktan çikti. Kiptas binalar yapti. Ismetpasa Mahallesi’nde Orta Cami’ye kadar kismina kadar binasi olanlari eski cezaevi alanina almak istediler. Vatandas isinin tirnagindan arttirarak daire sahibi olmus. Onlarin 80-100 metrekare dairesine 55 metrekare vermeye çalisirsaniz bu insanlara yazik edersisiniz. Bunun baska çözümü bulunmasi gerekiyor” diye konustu.

Otopark, Trafik Ve Yesil Alan Sorunu
Bayrampasa’nin diger sorunlarinin otopark, yesil alan ve trafik sorunu oldugunu belirten Hasan Mutlu, “Yollar eski, binalar arasinda daracik sokaklar cadde haline gelmistir. Bayrampasa yarimadaya yakin degerli bir noktada. Sanayi olmaktan çikarildi. Turizm ve hizmet alanina dönüstürüldü. Buna lafim yok. Ancak bir seyi alirken yenisinin yerine bir sey koymaniz lazim. Turizm koydunuz ancak Bayrampasa’ya ne kadar faydasi var? Bir aktarma noktasi gibi oldu. 7-8 tane 5 yildizli otel var. Onun daha fazla projesi çikmis yerler var. Ancak yatirimcilar bekletiyorlar. Demek ki umutlu degiller. 5 yildizli oteller aktarma istasyonu gibi çalisiyor. Sabah turistler geliyor otele yerlesiyor. Sonra turistik geziler yapiyor. Ancak Bayrampasa’da gidebilecekleri bir nokta olmadigi için ilçe esnafina bir faydasi olmuyor. 5 yildizli otel yaptiginiz zaman otel çevresine bu insanlarin gezebilecegi alanlar da yapmalisiniz. O zaman esnaf da mutlu olur. Yesil alan olarak hiçbir degisiklik yok. Yapilan parklarin yüzde 70’i Necdet Özkan döneminde  yapildi. Sadece revize edildi. Tuna Caddesi’ndeki ve Arda Turan Tesisleri disinda kalan parklara aksam saat 20.00’den sora giremezsiniz. Uyusturucu ile mücadele yok. Engelli ve yasli vatandaslarla ilgili bir çalisma da yok. 4 yil önce 80-90 bin olan belediye borcu yeni bütçe planinda ön görülen borç orani 180 milyon TL’ye çikmis. Bu borcun kapanma imkani yok. Bu borç her yil 30-40 milyon TL artar. Yatirim olmayinca bütçesi daha da artar. Biz örgüt üyesi arkadaslarimizla, akil insanlarin teveccühüyle aday adayi olarak yola çikti. Bizler cumhuriyeti kuran partinin üyesiyiz. Ben inaniyorum ki bu partinin her neferi kendisine verilen görevi en iyi sekilde yapar. Aday adayi arkadaslarimin da yolu açik olsun. Yillardan beri Bayrampasa’da yasayan biri olarak yola çiktim. Bayrampasa’miza hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

7 Ciltlik Proje Hazirladik
Toplantinin soru-cevap kisminda ise basin mensuplarinin sorunlarini yanitlayan Hasan Mutlu, yapacaklari projeler hakkinda bilgiler verdi. Bayrampasa’nin sorunlarinin çözümü için 7 ciltlik bir çalisma hazirladiklarini belirten Mutlu, aday olmasi halinde yapacaklari icraatlarla Bayrampasa’nin çehresini degistireceklerini inandigini söylerken, projeleri arasinda Çocuk kresi, Ögretmen evi, sehir merkezi de oldugunu söyledi.
Iste basin mensuplarinin sorularina Hasan Mutlu’nun verdigi cevaplar;

Kentsel Dönüsümde Vatandas Borçlandirilmamali
Kentsel dönüsüm çözülemeyecek bir sorun degildir. Yerinde dönüsüm olmalidir. Vatandaslarla birlikte olmalidir. Vatandaslar olabildigince borçlandirilmamalidir. Bu 3 unsura dikkat edince dönüsüm saglikli olur. Ismetpasa Mahallesi’nin bir kismini tasimak için eski cezaevi alanina 6 ile 12 kat arasi binalar yapildi. 80 metrekareye karsi 55 metrekare 1+1 daireler var. Bizim Türk ev yasamina aykiri. Özellikle ailelere uygun degil. Bizim aile kültürümüze ait olmayan yerler yapiliyor. Hepsini 12 kat yapsaydiniz. Yesil alanlarini büyütseydiniz. Insanlarin dairelerini bire bir verme sansiniz olsaydi. 2400 daire sayisin arttirip ihtiyaç üzeri fazla daireden gelen getiri ile maliyetler karsilanabilirdi. Çok cüzi rakamlara istenilen ölçülerde daireler vatandaslara verilebilirdi. Puanlama sistemi koymuslar. Para farki ortaya koyuyorlar. Insanlari borçlandiriyorlar. ‘Devlet Baba’ deriz. Devlet vatandasin babasidir. Baba evlatlarina bakmali. Vatan Mahallesi sorununu asamadilar. Yeni okullarin ve paklarin altina otopark yapilabilir. Merkezi yönetimlerle bu sorunlar çözülür. Kentlesme yapilirken planlama yapilmayinca is bu noktaya gelir. Trafik sorunu giderek artar. Bu sadece Bayrampasa’nin degil Türkiye’de bir çok yerde bir sorun. Önce fizibilite yapip sonra imara açilmali. Önce suraya sunu yapalim diyorlar. Sonra vatandasla anlasmaya çalisiyorlar.

Uyusturucu Kanayan Yaramizdir
Uyusturucu kanayan yaramizdir. Bir aile olarak hepimizi ilgilendiriyor. Hep birlikte müstereken çözülmesi gerekmektedir. Vatandas uyusturucu kullananlari sikayet etmeye korkuyor. Sokak aralarindaki bu saticilara karsi önlem için bu saticilarin baslari önlenmeli. Bu konuda ailelere ve çocuklari da egitmeliyiz. Çocuklarimizi spor gibi yararli seylere yönlendirmeliyiz. Basin emekçileri, muhtarlar ve akil insanlardan olusan uyusturucu ile mücadele komisyonumuz olacak. Güvensiz alanlara karsi önlemler alacagiz. Rehabilitasyon merkezimiz olacak. Destekleyici komisyonumuz olacak.

Bayrampasa’ya Spor Lisesi Kazandiracagiz
Bayrampasa sporun merkezidir. Türkiye gelinde taninmis bir çok sporcu yetistirmistir. Çok ünlü basketbolcu ve futbolcularimiz var. Bayrampasa sporun merkezidir. Sporun merkezi olan Bayrampasa’da spor atil duruma düsmüs. 5 bine yakin lisansli sporumuz var. 5 tane antrenman sahasi 2 maç oynanan stat var. 17 kulüp var. Bir takima idman için düsen süre 1 saat belki. Bayrampasa’ya mutlaka bir Spor Lisesi ya da Spor Akademisi kazandiracagiz.

Engelliler Ve Yaslilara Yönelik Çalismalar Artacak
Engelliler ile ilgili büyük sikintilarimiz var. Ailelerinin de sikintisi var. Allah ailelere sabirlar versin. Kendilerine vakit ayiramiyorlar. Evladinin acisiyla onlarla ilgileniyorlar. Belediye olarak engellilere çok önem vermeliyiz. Sadece engelliler degil ailelerine yönelik alanlarin sayisini arttiracagiz. Ayrica yaslilara yönelik projelerimizle onlarin yaninda olacagiz.

Gençlik Ve Egitim Yönünde Çalismalar Yapacagiz
Gençligin yönlendirilmesi konusunda ciddi çalismalar yapacagiz. Egitimci oldugum için önem verdigim konularin basinda geliyor. Sinav sistemi basarili degil. Çocuklari basarili olabilecekleri mesleklere yönlendirmek için çalismalar yapacagiz. Ögrenci mezun oluyor ama is bulamiyor. Bu ülke sorunu. Elimizden geldigince rehberlik ve arastirma servisi kuracagiz. BAYGEM iyi bir yer ama daha çok gelistirilmesi lazim. Giderleri de çok fazla. Spor lisesi ve akademisini mutlaka Bayrampasa’ya kazandiracagiz. Antrenman sahasini da kazandiracagiz.

Bereket Konvoyu’nu Daha Da Gelistirmeliyiz
Bereket Konvoyu projesini daha da gelistirmeliyiz. Balan göçmenleri Bayrampasa’nin güzel bir mozaigidir. Bayrak sevdalisi, dini inançlarina sahip olan insanlardir. Istanbul’da HDP’ye en az oy çikan 2. ilçe Bayrampasa’dir. Biz elbette ki Balkanlarla kardeslik çalismalarini devam ettirecegiz. Buradaki isadamlarinin oraya yatirim yapmasini saglamaliyiz. Özelikle Makedonya’da böyle bir ihtiyaç var.

Halkla Iç Içe Olmaya Devam Edecegim
Bayrampasa’da bulunan tüm vatandaslarla ilgili çalismalar yapacagiz. Halka yakin adamim. Egom yoktur. Öfkem de yoktur.  Birine kizsam bile küsmem 3 dakika sonra konusurum. Ilkokuldan itibaren hep çalistim. 12 sene garsonluk yaptim. Unkapanin’da hamallik da yaptim. Halkla iç içe olmayi severim. Her zaman onlarla olmaya deva edecegim. Yanimda çalisan çaycima bile ‘bana çay getir’ demeye utanirim. ‘Müasait oldugunda çay getirir misin’ derim.

Çok Çalisarak Oy Farkini Kapatabiliriz
Oy farki rahatlikla kapanir. Çalisirsaniz olur. Özellikle yerel yönetimlerde bu is degisir. Yerel ile genel seçimlerde insanlarin algisi biraz farkli oluyor. Bizim genel seçimlerde oy oranimiz yüzde 26-27. Ilçede seçmen sayimiz son 20 yilda 185 bin ile 205 arasinda degisiyor. Yüzde 40-45 arasi oy aliyoruz. Bahri Sipahi’nin seçiminde 67 bin oy aldik. Yerel seçimde fark 9 bindi. Son seçimde örgütte çalisan arkadaslarimizin dislanmasi nedeniyle aradaki fark 19 binlere çikti. Ben her partiye yakin bir insanimdir. Siyasi düsüncem farklidir ama tüm partilerden dostlarim ve arkadaslarim vardir. Bu farkin kapanacagina ve benim kapatacagima inaniyorum.

Belediye Gelirlerinin Hazineye Baglanmasi Dogru Degil
Belediye gelirleri yakinda hazineye baglanacakmis. Ben bunun bir sekilde çözülecegine inaniyorum. Dogru bir karar degil. Hizmet anlaminda sikinti olur. Ben kendime güveniyorum. Onarin partisinden daha çok yardim alacagimizi düsünüyorum. Ben hizmet adamiyim.

Silivri Belediyesini Örnek Aliyorum
Düzgün isini yapan Silivri Belediyesi’ni seviyorum. Tarim reformu yaptilar. Tarim Lisesi kurdular. Bizim spor alaninda yapacagimiz gibi.

Bayrampasa´nin çok sorunu oldugunu bu sorunlari çözmek içinde projelerinin hazir oldugunu söyledi. Bayrampasa´nin merkezi olmadigini, yesil alanlarin yetersiz oldugunu, Kentsel dönüsümde vatandaslarin daha yasanabilir bir alan ve mekana borçlandirmadan kavusturacaklarini da sözlerine ekledi.  



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı