Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

O Türk bir Ingiliz devini daha kurtaracak

O Türk bir Ingiliz devini daha kurtaracak

Kayyuma devredilen 88 yillik Ingiliz sirketi British Home Stores`i batmaktan isadami Cafer Mahiroglu kurtaracak. Bu Mahiroglu`nun kurtaracagi ikinci Ingiliz sirketi olacak.

O Türk bir Ingiliz devini daha kurtaracak

Kayyuma devredilen 88 yillik Ingiliz sirketi British Home Stores`i batmaktan isadami Cafer Mahiroglu kurtaracak. Bu Mahiroglu`nun kurtaracagi ikinci Ingiliz sirketi olacak.

Ingiltere’nin en büyük perakende sirketlerinden olan ve iki hafta önce kayyuma devredilen 88 yillik British Home Stores’a (BHS) bir Türk isadami talip oldu. Isadami Cafer Mahiroglu, Ingiltere’nin en büyük kadin giyim devlerinden Select’i de 2007 yilinda satin alarak batmaktan kurtarmisti.

Günlerdir Ingiltere ve Avrupa medyasini mesgul eden BHS, mali açidan yönetilemeyecek hale gelince nisan ayinin son haftasinda kayyuma devredilmisti. Ingiltere Parlamentosu’nda da tartisma konusu olan sirketin batmasi halinde binlerce çalisani issiz kalacak. Geçtigimiz haftalarda ortaya çikan çelik sektöründeki krizle birlikte binlerce çalisanin isini kaybetme olasiligi dogmustu. Kapali zarf usulü ile satisa çikarilan ve yeni sahibini arayan firmaya talip olan Sivasli Türk isadami Cafer Mahiroglu, IKEA ile yarisiyor. Yarisa katilan firmalardan 30’u daha önce elenmisti.

11 BIN KISI ISSIZ KALABILIR88 yillik sirket, Mahiroglu tarafindan satin alinirsa, bunun Türk giyim ve mobilya sektörü için doping olacagi düsünülüyor. Ülke genelinde 164 magazasi ve 11.000 çalisani olan BHS’nin sahibi Dominic Chappell, 24 Nisan tarihinde yaptigi açiklamada magaza zinciri için gerekli finansmani saglayamadiklarini ve bu sebeple kayyuma devredildigini duyurmustu. Firmanin 1,3 milyar Sterlin degerinde borcu ve 571 milyon Sterlin degerinde emeklilik fonu açigi oldugu bildirildi.

MAHIROGLU 2007 YILINDA SELECT’I KURTARMISTI

BHS’i satin almak için teklif veren ve dünya devi IKEA ile birlikte son tura kalan Türk isadami Cafer Mahiroglu, 2007 yilinda da finans kirizi sebebiyle iflas eden kadin giyim devi Select’i satin alarak kurtarmisti. Ingiltere genelinde 200’den fazla magazaya sahip olan dev kadin giyim markasi Select’i Türk markasi haline getiren Mahiroglu, Ingiltere’deki en büyük Türk girisimci olarak biliniyor.

BHS’nin Türk isadami tarafindan satin alinmasi halinde, Türkiye’nin giyim, ev tekstili ve mobilya sektörleri için de büyük bir firsat ortaya çikacak. Istihdam ve ihracat katkisi yaninda, BHS Türk markalarinin dünyaya tanitilmasi için büyük katki saglayacak. Çogunlugu Avrupa ülkelerinde olmak üzere toplam 164 magazasi olan BHS’nin kapali is alani toplam 8 milyon metrekareyi buluyor.

 

 



  • Salı 23 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli