Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

“Okullari bir nevi ticaret haneye cevirmisler”

“Okullari bir nevi ticaret haneye cevirmisler”

Kiliç, kitap vurgununu mecliste gündeme tasidi;“Okullari bir nevi ticaret haneye cevirmisler”

Esenler Belediye meclisinin Aralik ayi ilk oturumunda CHP Esenler Belediye meclis üyeleri Yüksel Kiliç, Esenler’in egitimde ögrenci velilerinin kitap vurgununu meclis oturumunda gündeme tasidi.

Ögrenci velilerinin sikâyetleri üzerine arastirma yaptim
Esenler belediye meclisinde gündem disi konusan Kiliç “ bu yapacagim konusma Esenler halkimizi ve egitim camiasini ilgilendiriyor. Kisa bir süre önce ögrenci velilerinin sikâyetleri üzerine arastirma yaptim ve gördügüm durumu, edindigim bilgileri siz degerli meclis üyesi arkadaslarimla paylasmak istiyorum. Sayin baskan okullarimizin eksikliklerini ve taleplerini defalarca bu mecliste görüstük. Okullarimizin bazi taleplerini karsilamak üzere gelen teklife birlikte evet dedik. Ancak yaptigim arastirmada okul aile birlikleri vasitasiyla velilerimizden haksiz olarak, milli egitim bakanimizin genelgesine ragmen yardimci ders kitaplarinin yüksek rakamlarla alinmasi ile karsi karsiya kaldiklarini gördüm.
 
“Okullari bir nevi ticaret haneye cevirmisler”

Halbuki ders kitaplarini bakanlik bedavaya dagittigini, defterleri de belediyemizin geri dönüsümden verildigini biliyoruz. Bu duruma ragmen velilerimize adeta dayatilan ve zorlanan kitaplar ailelerin bütçesine yansiyor, zaden zor geçinen aileler zor durumda kaliyor. Bu haksizligi gelin hep beraber görelim ve ailelerden haksiz yere alinan bu paralarin alinmamasina engel olalim. Yayin evleri ile yaptigim görüsmelerde okullarin dayattigi kitaplarin ucuz ama okullarda ayni kitaplarin yüksek rakamda oldugunu gördük. Okullari bir nevi ticaret haneye cevirmisler. Yine bazi giyim malzemeleri (Esofman) gibi yüksek fiyatlarla ailelere mecburen alacaksiniz, bizden alacaksiniz denildigine sahit oldum. Yani piyasadan 45-50 liraya alacaginiz bu esyalari 70- 80 liraya almaya zorlanildigini gördüm. Bu konularin arastirilmasini yüce meclisimizden talep ediyorum” dedi.



  • Salı 22 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 22 ° / 17 ° Güneşli
  • Perşembe 19.1 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu