Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Öztürk: Tüm Kadinlarimizin 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nü kutluyorum

Öztürk:  Tüm Kadinlarimizin 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nü kutluyorum

Esenler’deki kadinlar Cumhuriyet meydaninda, ülkenin dört bir yaninda onlarca isçi kadinin haykirdigi gibi haykirdilar “Gücümüzü birligimizden, dayanismamizdan aliyoruz. Emegimize ve haklarimiza sahip çikarak direniyoruz” dediler.

Halklarin Demokratik Partisi (HDP) Esenler belediye es baskan adayi.
Gülsüm Öztürk
  “8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü” dolayisiyla Esenler Cumhuriyet meydaninda düzenlenen kutlama etkinligine katildi.
HDP Esenler belediye es baskan adayi Gülsüm Öztürk ,” Kadinlarin esitlik mücadelesine ve yasam hakkina yogun saldirinin yasandigi AKP iktidarinin baskilari bizleri susturamaz, susmayacagiz. Böyle bir dönemde, en güçlü itiraz ve en tepkili sesi biz kadinlar ortaya koyuyoruz.
 
“UZUN SOLUKLU POLITIKALAR HAZIRLAYAN TEK PARTIYIZ”
Gülsüm Öztürk ,” Yasam hakkina yogun saldirinin yasandigi böyle bir iktidar döneminde tüm kadinlarimiza sesleniyorum, “Hükümetin toplumsal cinsiyet esitsizligini mesrulastiran söylem ve eylemleri, yasalarin uygulanmasini mümkün kilacak idari yapilanmanin hayata geçirilmemis olmasi da sorunu büyütüyor. Fakat biz kadinlar bu kosullar altinda susmamaliyiz ve sesimizi yükseltmeliyiz”
Dünyanin dört bir yaninda kadinlarin yasadiklari ayrimcilik ve haksizliklarin son bulmasi ve kadina yönelik islenen suçlarin hakkettigi sekilde cezalandirilmasini istiyoruz. Kadin haklari ihlallerinin önüne geçmek için, uzun soluklu politikalar hazirlayan tek parti, Halklarin Demokratik Partisidir. Bu nedenle tüm kadinlarimizin Halklarin Demokratik Partisi etrafinda kenetlenmesini, güçlerini birlestirmesini istiyorum.
 
Buradan HDP adina tüm kadinlari selamliyor ve 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nü kutluyorum” 
 
 
8 Mart Dünya Kadinlar Günü nedir?
8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma isçisi daha iyi çalisma kosullari istemiyle bir tekstil fabrikasinda greve basladi. Ancak polisin isçilere saldirmasi ve isçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasindan da çikan yanginda isçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamamasi sonucunda 129 kadin isçi can verdi. Isçilerin cenaze törenine 10.000'i askin kisi katildi.
 
ISIKLAR IÇINDE UYUSUNLAR

 



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli