Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Saadet`li Sevim: Yerel Basina Destek, Yeni Mezunlara Is Verilmeli

Saadet`li Sevim: Yerel Basina Destek, Yeni Mezunlara Is Verilmeli

Saadet Partisi Istanbul Il Baskani Dr. Abdullah Sevim, Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla yayinladigi mesajinda yerel basina yeterli destegin verilmesi gerektigini söyledi.

 
Saadet’li Sevim: Yerel Basina Destek, Yeni Mezunlara Is Verilmeli
 
Saadet Partisi Istanbul Il Baskani Dr. Abdullah Sevim, Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla yayinladigi mesajinda yerel basina yeterli destegin verilmesi gerektigini söyledi.
 
Saadet Partisi Istanbul Il Baskani Dr. Abdullah Sevim, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla bir mesaj yayinladi. Mesajinda gazetecilerin çok zor sartlar altinda görev yaptiklarina vurgu yapan Sevim, “Zor sartlar altinda görev yapmasina ragmen, basin meslek ilkelerinden taviz vermeden özgürce çalismalarini gerçeklestiren, toplumun her kesiminin sesi olan degerli basin mensuplarimizin 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü`nü kutlar, basarili çalismalarinin devamini dilerim” ifadelerini kullandi.
 
212’nin Verdigi Haklar Eridi
 
212 sayili yasanin gazetecilere tanidigi haklarin zaman içerisinde eridigine dikkat çeken Dr. Sevim, “Basin emekçilerinin haklarinda mutlak suretle iyilestirmeye gidilmesi gerekiyor. Is güvencesinin bulunmadigi, sendikasizlastirilmis bir ortamda çalisan gazetecilerimizim, kendilerini güvende hissedebilecekleri, gelecege dair kaygi duymadan özgür bir sekilde habercilik yapabilecekleri ortamin mutlak suretle saglanmasi gerekir. Hiçbir gazetecinin bir haber yaparken issiz kalabilme riskini aklindan geçirmemesi gerekir” seklinde konustu.
 
Yerel Basina Yeterli Destek Verilmeli
 
Yerel gazetelerde görev yapanlarin çok daha agir sartlarda görevlerini ifa ettiklerini de vurgulayan Abdullah Sevim, “Yerel yayin organlarinda çalisan gazetecilerimiz çok daha agir ekonomik sartlarda is hayatlarina devam ediyorlar. Gazetelerini çikartmak için dahi büyük özveri göstermeleri gerekiyor. Biz yerel gazetelerin çok büyük bir islevi oldugunu düsünüyor ve bu gazetelerimizin yeterli destegi almalari gerektigini ifade ediyoruz” diye konustu.
 
Yeni Mezun Gazeteciler Için Çözüm Önerisi
 

10 Ocak’in Çalisan Gazeteciler Günü oldugunu ancak maalesef çok fazla issiz gazeteci bulundugunun da altini çizen Abdullah Sevim, “Gazetecilerimizin issiz kalmayacaklari bir sistem mutlaka olusturulmali. Bununla birlikte ülkemizde birçok iletisim fakültesi var ve genç arkadaslarimiz buradan her yil mezun oluyor. Yeni mezunlarimizin çok çok büyük bir kismi “diplomali issizler” kervanina katiliyor. Devletimizin kamu kurum ve kuruluslarinin, basin-yayin ve iletisim alanindaki birimlerinde bu kardeslerimiz degerlendirilirse bu sorunun çözümüne büyük katki saglayacagini düsünüyorum” ifadeleriyle açiklamasini tamamladi. 



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli