Bugün, 19 Mart 2024 Salı

SAADET PARTILI SEVIM: SICAK KOLTUKLARDA BELEDIYECILIK YAPILMAZ

SAADET PARTILI SEVIM: SICAK KOLTUKLARDA BELEDIYECILIK YAPILMAZ

Saadet Partisi Istanbul Il Baskani Abdullah Sevim, yerel basin temsilcileriyle bulustu. “Sicak koltuklarda belediyecilik yapilmaz” diyen Sevim, seçimlerin favorisi olduklarini söyledi.

Saadet Partisi Istanbul Il Baskanligi’nin 3.’sünü düzenledigi “Yerel Medya Bulusmasi”, Il Baskani Dr. Abdullah Sevim’in katilimiyla partinin Cevizlibag’daki Il Baskanligi binasinda düzenlendi. Çok sayida gazetecinin katildigi programa Saadet Partisi Il Baskan Yardimcilari Bilal Ay ve Abdülhalim Mese, Il Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Gürlü, Sultanbeyli Belediye Baskan Adayi Fetullah Bülbül, Kartal Belediye Baskan Adayi Fehim Hava, Esenler Belediye Baskan Adayi Tugrul Yalçinkaya ve Bahçelievler Belediye Baskan Adayi Yasar Avci da katildi.
 
Konusmasina geçtigimiz günlerde kutlanan “Çalisan Gazeteciler Günü”nü tebrik ederek baslayan Saadet Partisi Istanbul Il Baskani Dr. Abdullah Sevim, son dönemde yasanan kagit krizine deginerek ulusal basin gibi yerel basinin da bu krizden olumsuz etkilendigini dile getirdi.
 
ISTANBUL SEHIRCILIK KRIZI ILE KARSI KARSIYA!
Açiklamalarina yaklasan yerel seçimlerle ilgili degerlendirmelerle devam eden Sevim, Istanbul’un kötü yönetildigini belirterek, “Bugün Istanbul tam bir kesmekes ile karsi karsiya. Trafik ayri problem. Toplu ulasim apayri bir problem. Çarpik kentlesme, yesil alanlarin giderek yok olmasi, adaletsiz kentsel dönüsüm uygulamalari, her yagmurda ortaya çikan altyapi problemleri derken Istanbul, yasanabilir bir yer olmaktan maalesef çikmis durumda. Adeta 1994’teki gibi bir sehircilik krizi ile basbasa kalmis durumda” seklinde konustu.
 
SICAK KOLTUKLARDA BELEDIYECILIK YAPILMAZ
Istanbul’u yönetenlerin sorunlari çözmekten çok uzak olduklarini da dile getiren Baskan Sevim, “Bugün Istanbul’un içerisine düstügü bu durum karsisinda sehri yönetenler maalesef çözüm üretmekten çok uzaklar. Sehrin sokaklarinda degiller. Fil disi kulelerde, lüks araçlarinda, makam odalarinda yasiyorlar. Insanlarimizin ne yasadiklarindan da ne hissettiklerinden de habersizler. Belediyecilik sicak koltuklarda yapilmaz. Sorunlar önlerine gelen raporlarla anlasilamaz. Israfla, reklamla sehir kurtulmaz. Rant belediyeciligi ile halk mutlu olmaz” diye konustu.
 
KAYNAKLARI REKLAMA HARCIYORLAR
Belediyelerin hizmet üretmediklerine dikkat çeken Abdullah Sevim, “Bugün belediyelerin hizmet üretmek yerine reklam ürettiklerine sahit oluyoruz. En ufak bir ödemede dahi sikintiya düstüklerini görüyoruz. Reklama, algi yönetimine, israfa o kadar çok kaynak aktariyorlar ki hizmete firsat kalmiyor. Zaten Istanbullulari hemseri olarak degil müsteri olarak görüyorlar” ifadelerini kullandi.
 
TEMIZ, LIYAKATLI VE ÇALISKAN ADAYLARIMIZ OLACAK
Bugüne kadar 8 ilçede adaylarini açikladiklarini ve aday tespit çalismalarina devam ettiklerini ifade eden Dr. Sevim, “Temiz, liyakatli, cesur, çaliskan, halkla birlikte yönetim anlayisina sahip piril piril adaylarla halkimizin karsisina çiktik, çikiyoruz. Sanatçi hassasiyetiyle, genis katilimli istisarelerle, seçim kazanacak isimleri belirledik, belirliyoruz” dedi.
 
SEÇIMLERIN FAVORISIYIZ
Yerel seçimlerde iddiali olduklarini dile getiren Sevim, “Biz uzun süreden beri titiz çalismalar yürütüyoruz. Heyecanla, azimle ve gayretle çalisiyoruz. Istanbul’un içerisinde oldugu durum belli. Insanlarimiz bizim geçmis dönem basarilarimizi özlediklerini, bize karsi teveccühlerinin oldugunu görüyoruz. Istanbul’daki 40 belediyenin tamaminda iddialiyiz. Göreceksiniz hepsinde basariya ulasacagiz” diyerek sözlerini tamamladi.


 



  • Salı 14.2 ° / 8.6 ° false
  • Çarşamba 8.5 ° / 7.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 12.2 ° / 6.1 ° Güneşli