Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Sahin “17 Bin Insanimiza Yardim Dagitiyoruz”

Sahin “17 Bin Insanimiza Yardim Dagitiyoruz”

Esenler Kaymakami Hulusi Sahin “Esenler’de sosyal yardim kurumumuzda para yardimi yaptigimiz 17 bin kisi var bundan yaslilik, dulluk, maaslari haricinde yaklasik aylik olarak 17 bin insanimiza yardim amaçli 500 bin TL yardim dagitiyoruz.

Esenler Kaymakami Hulusi Sahin 2 yillik geçirdigi zamani ve birçok konuda yapilan çalismalar hakkinda Gazetemizden Serkan Basut’a açiklamalarda bulundu. Iki bölümünün de açiklayacagimiz röportajin ikinci bölümünde Egitim, saglik, uyusturucu, güvenlik, issizlik, sosyal yardim ve engelli sorunlarina degindi.

 “o dönemki idarecilerimizi burada sükranla aniyorum.”

Sahin “Menderes mahallesinde yapilan otoparkin tamamlanmasindan sonra orada bulunan parkin içerisinde karakol merkezimize bir yer yapilip bize teslim edilecek. Sanirim teslimat tarihi geçti suan bize bir bilgi verildi. Mevcut karakol geçici olarak duruyor. Orasi tasinacaktir. Mevcut yer güvenlik açisinda da sikintilidir. Mutlaka çözüm bulunacaktir. Esenler’de kamusal alanda bir Kadin siginma evi yok. Bir Engelliler Okulu veya merkezi var ufak bir Okulumuz var ama yeterli degil. Bir Ögretmen evi yok. Buda arsa problemi paraniz olsa bile arsa bulamadiginiz için yapamiyorsunuz. Buraya Hükümet konagi yapilirken bile ne kadar büyük bir çaba sarf etmisler. Gerçekten o dönemki idarecilerimizi burada sükranla aniyorum. Onlarin mücadeleleri olmasaydi biz burada degil kiralik bir binada aksayan bir hizmet sunacaktik. Yeni sosyal alanlar yapmamiz lazim ama arsalarimiz yok.

 

“sanssizliklar bize sans olarak geri dönüyor”

Sahin “Bu ilçe birçok sanssizlik yasamis, ama simdi ise yasadigimiz sanssizliklar bize sans olarak geri dönüyor. Örnek olarak kimsenin istemedigi metris cezaevini yeni kurulan Esenlere verelim. Gitsin dedikleri o alan suan bizim için bir imkân oldu. O bölgeye metro geliyor oraya devasa bir adliye sarayi yapilacak çaglayandan daha büyük bir adliye sarayi yapilacak. Durum öyle oldugunda o mahalledeki sirkülasyonu hareketliligi düsünün adliye sadece rüzgari o mahalleye ciddi bir ekonomik kalkinma getirecektir.

“bir ambulans bile park edemedigimiz saglik ocaklarimiz var.”

Sahin “Ayni zamanda 400 yatakli bir hastane planlaniyor. Oda çok yakin zamanda harekete geçecektir. Esenler elindeki rezerve alanlarini kullanarak çok iyi yükselise geçecektir. Suanda pek çok sosyal alan bulamiyoruz. Saglik ocaklarimiz bile kiralik binalarda, kapisina sokagina bir ambulans bile park edemedigimiz saglik ocaklarimiz var.

“Esenlerde maddeye degil hayata tutun”

Sahin “Istanbul kalkinma ajansinin bir proje çagrisi olmustu bizde bir proje ile katilim sagladik kabul edilen 8 ilçeden biride bizim projemizdir. “Esenlerde maddeye degil hayata tutun” diye madde bagimlisi ve bunlarin ailelerini kapsayacak bir proje buna da ekim ayinda uygulamaya baslayacagiz. Daha önce madde bagimlisi aileler gidecek kapi bulamiyorlardi kendilerine yardimci olacak kurum veya kisi bulamiyorlardi. Biz burada kaymakamlik binamizda kuracagimiz büromuzda bagimlilikla mücadele konusunda ailelere yardimci olacaktir.

“Bu derneklerimizin de kira gider sikintilari var”

Sahin “Esenlerdeki engelli derneklerinin güzel çalismalari var bizde elimizden geldigince yardimci olmaya çalisiyoruz. Bu derneklerimizin de kira gider sikintilari var bunlara tabi ki yeterince merhem olamiyoruz bu sorunlar çözülür ise daha iyi isler yapacaklarina inaniyorum.

“17 bin insanimiza yardim amaçli 500 bin TL yardim dagitiyoruz.”

Sahin “Esenler’de sosyal yardim kurumumuzda para yardimi yaptigimiz 17 bin kisi var bundan yaslilik, dulluk, maaslari haricinde yaklasik aylik olarak 17 bin insanimiza yardim amaçli 500 bin TL yardim dagitiyoruz.

“Arkadaslarimiz ciddi ve basarili bir sekilde çalisiyorlar.”

Sahin “Nüfus müdürlügümüzde yogun bir sekilde çalisiyor. Hükümet konagimizin metrolara yakin olmasi ve hizli hizmet sunmamiz çevre ilçelerinde buraya gelerek islerini halletmeye çalisiyoruz. Arkadaslarimiz ciddi ve basarili bir sekilde çalisiyorlar. Bir geçis sistemine geçtigimiz için belki tam verimli olamiyoruz ama burada Pasaport, Ehliyet gibi yükümlüklerinde nüfus müdürlüklerine yüklenmesi bir geçis süreci baslatip isleri biraz daha yavaslatiyor. Arkadaslarimiz büyük bir özveriyle islerini yapiyorlar bu karabaliklari eritmekte basarili olduklarini gösteriyor.

Esenler insani gerçekten kiymetli, düzgün, ahlakli, güzel insanlar”

Sahin “2 yildir yaklasik Esenlerde görev yapiyorum. 2 yilikta Istanbulluyum ben Esenler’e gelmekle Istanbul’u tanidim. Esenler insani gerçekten kiymetli, düzgün, ahlakli, güzel insanlar. Bu insan yapisi Anadolu insan yapisina sahip bu yapiya uzak degilim. Benim tanidigim insanlar. Bu yapi içerisinde kendimde dogup büyüdüm. Ama sehircilik anlaminda çok acemilik çektim. Sokaklar dar binalar yüksek üstüme üstüme geliyordu. Ama zamanla alistik.

“Esenlerdeki vatandaslarimizin en büyük sikintisi issizlik”

Sahin “Kaymakamlik olarak nüfusu daha az ve çok sikintili yerlerde görev aldim. Esenler buna oranla çok daha iyi bir ilçe. Esenlerdeki vatandaslarimizin en büyük sikintisi issizlik yaptigimiz görüsmelerde genellikle is isteklerinde bulunuluyor bunu çözmek için elimizden geleni yapiyoruz.

“Biz nüfus yogunlugunda 11 siradayiz asayis olaylari sirasinda ise 22. Siradayiz”

Sahin “Esenlerde nüfusun yogunlugu ve alanin sikisikligi ciddi anlamda da bir güvenlik sorunu meydana koyuyordu. Yapilan basarili çalismalar sayesinde çok huzurlu bir ilçeye ulasti. Biz nüfus yogunlugunda 11 siradayiz asayis olaylari sirasinda ise 22. Siradayiz birçok ilçeye göre çok az asayis olayi yasaniyor buda huzurlu bir sehir oldugunun göstergesidir.



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı