Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sahin’e CHP’lilerden tepki-IYI Partiye mesaj

Sahin’e CHP’lilerden tepki-IYI Partiye mesaj

Partililer ilçe baskaninin yazmak istedigi isimlerden Kemal Sahin'e müthis tepkili.

31 Mart yerel seçimlerine sayili günler kala partilerin il ilçe Belediye Baskan adaylari kesinlesmeye basladi. Esenler’de CHP –IYI Parti Millet ittifaki altinda birleserek ortak aday tanitimini 10-02- 2019 Pazar günü gerçeklestirdi.
Esenler’de belediye baskani aday tanitimi bitti ancak her iki parti arasinda belediye meclis üyeleri sirasi ve dagilimi ne sekilde olacagi, bu hassas nokta önemli bir kirilma ortaya çikaracak mi? Özellikle CHP’li seçmenler verilecek karari merakla bekliyor. 

Biz yerel gazeteciler olarak, tarafsizlik ilkesiyle seçmene sorduk, aldigimiz cevaplari kamuoyunun bilgisine sunmak görevimiz. CHP Esenler ilçesi içe dönük kavga yapmakla mesgul oldugundan seçim çalismalarina bir türlü odaklanamiyor. CHP’de hem ilçe yönetimi hem de partililer meclis üyesi kimlerin olacagi veya olmayacagi konusunda kesin kararli. Edindigimiz bilgilere göre Ilçe baskani ve yönetimi, ilçe kongresini kazanmak için söz verdigi bazi kisileri niteligini degerlndirmeden meclis üyeliginde ilk bese yazmakta kararli, ancak partililer ilçe baskaninin yazmak istedigi isimlere müthis tepkili. CHP’liler “biz bu arkadaslari meclis üyesi olarak görmek istemiyoruz. Ilçe baskani bu kisileri listeye yazarsa OY VERMEYIZ” diyorlar.

CHP’lilerin tepki koyduklari ve ismini görmek istemedikler mevcut meclis üyesi Kemal Sahin ve eski meclis üyesi Cihangir Kaymakçi oldugunu söylüyorlar. Bizlerde meclisi ve Esenler’deki gelismeleri yakindan takip eden gazeteciler olarak bu iki arkadasin hem halk adina hem de partileri adina olumlu bir is yaptiklarini söyleyen kimseye rastlamadik.
Kemal Sahin: Meclis oturumunda 5 yil boyunca birkaç kez söz alarak konustu. agababalarinin ismarlama metni meclis kürsüsünden okuma talimatini beceremeyen Sahin’in ellerinin titredigine, bogazinin dügümlendigine, yani ismarlama yazili metni okurken bile dogru dürüst okuyamadigina sahit olduk. Bu durumu AKP’li meclis üyeleri tarafindan gülüsmelere neden oldu ve alay konusu yapildi. Hatta Belediye Baskan yardimcisi tarafindan “Kemal beyin anlamama özgürlügü var” diger bir AKP’li meclis üyesinin ise “5 yil görev yapan Kemal Sahin meclis isleyisini ögrenemedi, sayin üye teklife itiraz yapiyor, halbuki rapora itiraz yapmasi gerekir” diyerek alay etti.
Sahin kendi arkadasini AKP’li meclis üyelerine evrakta sahtecilik yaparak sikayet etti. Iftiralarla, karalamalarla meclis gurup baskanini suçlayan ve ilçe baskaniyla birlik olup partiden attirmaya kalkisan birisidir. Imar konusunda meclise gelen raporlar hakkinda bir kelime dahi konusamayan Sahin bütçe görüsmelerinde kulaktan dolma ve sigortaci agziyla konusan birisidir.

Sahin meclis üyesi arkadaslariyla hiçbir zaman uyum içinde olmadi. Meclis grup baskani ve diger meclis üyesi hayir diyerek itiraz ettikleri rapora kendisi defalarca evet dedi. 544 parsel plan notlarina grup baskani itiraz etmisti ve kendisini uyarmasina ragmen 544 parselin onaylanmasina evet dedi.
Sahin, meclis üyesi arkadaslarinin komisyon seçimlerinde “bizle ilgisi olmadigini seçilecek kisinin AKP’li meclis üyesi oldugunu ve biz bu seçimde hayir oyu kullanacagiz” demelerine ragmen Sahin AKP’li meclis üyesine oy kullanarak parti disiplinine uymayan birisidir.

Biz gazeteciler olarak meclis haberlerini gazetelerimizde haberlestirdik. CHP’li seçmenlerle yaptigimiz görüsmelerde ise “ Sahin, Ilçe Baskani ve Yönetim Kurulu korumasindadir. Çok güçlü lobisi olan Sahin’e partililer dokunamaz. Kendisi ayni zamanda mahalle delege agasidir. Sahin kimseyi takmayan simarik birisidir ve kongre salonunda kendi partilisine basin ve partiler önünde onur kirici ve küfürlü sözler sarf eden birisidir. Ayristiran, ötekilestiren karaktere sahip olan Sahin delege gücünü arkasina alarak ilçe yönetimine kendi akrabalarini yerlestirdigi için kendisinin meclis üyeligine karsiyiz. Sahin hangi listede olursa olsun oy vermeyecegiz. Bir diger siralamada olan Cihangir KAYMAKÇI 2 dönem meclis üyeligi yapti hiçbir katkisini görmedigimiz için  tekrar listelerde olmasini istemiyoruz” diyerek sartlarini dile getirdiler.
CHP’liler IYI partiye basarilar dileyerek önerilerini dikkate alinmasi durumunda canla basla çalisacaklarini söylediler. Aksi durumda bu arkadaslarin oldugu listeye oy vermeyecege, hiçbir çalismaya katilmayacagiz. Tek oy kullaniriz ve o oyumuzu IBB Adayimiza verecegiz.

Haber/Ismail Danis-Litros Haber



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli