Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sahin’in ismarlama haberi “ASPARAGAS “

Sahin’in ismarlama haberi “ASPARAGAS “

Yasam Haber gazetesi, Sahibi Hayri KARABAY, Yazi Isleri Müdürü Ali ÇALISKAN ve Burçin GÜLER isbirligiyle 13-02-2019 tarihinde “Basarili Meclis Üyesi Yeniden Aday” diye bir haber yayinladi... Yapilan haber bastan sona yanli, gazeteci etik kurallarina uymay

Bu haberin neyin karsiliginda yapildigini bilmiyoruz ama basarili gösterdikleri zati en iyi taniyan Esenler habercileridir. Böylesine yaniltici ve yanlis ve de dogru olmayan haberi yayinlarken küçük bir arastirma yapabilirlerdi. Sorup sorusturabilirlerdi. Madem gerek görmediler bize de konuyu aydinlatmak geregi dogdu. Yasam haberin yaptigi haberi ve yetkililerinin duyarsizligini ise kamuoyunun takdirine birakiyoruz…
 Esenler’in emekçi gazetecileri adina Yasam Haber gazetesi Sahibi Hayri Karabay’a soruyoruz: Siz ve gazeteniz çalisanlari Esenler Belediye meclisini bir sefer bile takip ettiniz mi? Sizler Esenler CHP Ilçe yönetimlerinde hiç bulundunuz mu? Sayin Karabay, Çaliskan ve Güler, Kemal Sahin denilen ve çok iyi isler yaptigini söylediginiz meclis üyesinin meclis üyesi listesine nasil yazildigini, ilçe oylamasinda 17 ilçe yöneticisinden 3 oy almasina ragmen kendisini listeye yazan kisinin yani o dönemin yetki belgesi sahibi Gazeteci Hüseyin Koç oldugunu biliyor muydunuz? Sahin’i meclis üyesi Koç yapti, onu en basta Koç'a soracaksiniz.

Simdi bendeniz Hüseyin Koç olarak bilmediklerinizi bir bir açiklayacagim... "Gazetecilik meslegi, bildiginiz üzere çok zor bir meslektir. Gazetecilik çizginiz varsa önce emege saygi duyacaksiniz, sonra meslek etik kurallarina uyacaksiniz. Bu süreçte yapacaginiz haberlerle kaderci olmayacaksiniz, sahit olmadiginiz konularda kefil olmayacaksiniz. Sizin yaptiginiz Esenler’deki gazeteci meslektaslarinizin emeginin üzerinden prim yapmaktir. Size göre yaptiginiz haber çok normal gelebilir ama isin asli öyle degil...
SAHIN, BASARILI OLUP OLMADIGINI bana veya Esenler’deki partililere ve gazetecilere soracaksiniz. Sahin resim gösteriyor o resimleri biz çektik
Kemal Sahin 544 parsele evet oyu veren birisidir. 544 nedir derseniz Buyrun sizleri misafir edelim ayrintilari ve belgeleri ile size Esenler basin emekçileri olarak meseleyi anlatalim. Bu yer halkin yeri kamu yararina kullanilacak diye planlara islenmisti. Sahin, bu yerin kamu yararindan çikmasi ve ortaklik payi ile yapilmasi için AKP’li meclis üyeleri ile evet vererek birilerine peskes çekilmesine onay vermistir. Meclis tutanaklarina bu onaylayis resmen geçmistir. BU MU BASARILI MECLIS ÜYELIGI?

Kemal Sahin, kendi gurup baskani Insaat Müh. Mustafa Ustaya “Sen 544 parselden rüsvet aldin, sen ahlaksizsin” diyerek yerel basin ve partililer önünde küfürler yapan birisidir. Usta “Ispat etmeyen serefsizdir, alçaktir, namussuzdur ve müfteridir” dedi ve gazetelere beyanat verdi ancak Sahin o günden beri ispat edemedigi için USTA’NIN ILAN ETTIGI GIBI MÜFTERI OLMASI MÜNASEBETIYLE BASARILIMIDIR? Usta tüm bu söylemlere ve iftiralara ragmen 544 parseli idari mahkemeye ve son olarak Danistay’a tasiyarak ve mahkeme masraflarini çepinden karsilayarak davayi kazanan birisidir. SIZE GÖRE SAHIN MÜFTERI MI DEGIL MI? Karari verin…

Iktidarla birlik hareket etmek mi? Iktidarin dümen suyuna girmek mi, Sahin, Tekstil kentte okul arazisinin kullanimi için Baskan Göksu’ya yetki verilmesine de evet demistir. Simdi bu egitim arazisi üzerinde TÜRGEV külliye yapiyor… BU MU BASARILI MECLIS ÜYELIGI? 
Sahin, kendi partilisi meclis üyesini partisi olan CHP’ye degil AKP’ye sikayet eden birisidir. Sahin ilin verdigi evrak üzerinde oynamalar yaparak EVRAK SAHTECILIGI YAPTIGI IÇIN MI BASARILIDIR? 

Sahin, meclis üyesi arkadaslariyla hiçbir zaman uyum içinde olmadi. Meclis grup baskani ve diger meclis üyesi hayir diyerek itiraz ettikleri teklif ve raporlara evet diyerek HALKIN ALEYHINE OLAN ISLER YAPTIGI IÇIN MI BASARILIDIR? 
Sahin, Meclis oturumunda 5 yil boyunca birkaç kez söz alarak konustu. Uzaktan kumandali yazilanlari bile dogru okuyamadi, her konusmasinda çuvalladiPARTIYI REZIL ETTI KENDINE GÜLDÜRDÜ, BUNUN IÇIN MI BASARILIDIR? 
Sahin AKP gurup üyelerinin komisyonlara seçilmesi için oy vermistir, Meclise verilen ve belge olarak sunulan önergeleri üç meclis üyesi ve bizzat ben hazirlamisim. Kendisi iki kelime konusamaz. Kendileri yigitse Mustafa Usta, diger meclis üyesi Yüksel Kiliç, partililer ve gazetecilerle gelsin basin önünde özgürce ve tarafsizca konusalim. GÖRÜN BASARILI KIM, GÖRÜN YALANCI KIM?
 
Sayin meslektaslarim,Yasam haber yetkilileri bu yanlis haberiniz masum insanlarin kaderiyle oynamaktir. Meclis üyesi bu zata hiç de hak etmedigi degerin verilmesidir. Sahin aday olursa partililer o listeye oy vermeyecekler. 
Bu yüzden daha bir sürü yanlisini siralayacagimiz, haberde yazdiklariniza bir bir sayfalar dolusu dogrusunu aktaracagimiz bu mecliste yetersiz zati asagidaki haberinizle abartmanizi anlamis degiliz. Esenleri ve Esenler meclisini bizden iyi bilemezsiniz. Dostça, bilgilerinize…"
 

 Iste Yasam Haber gazetesi sisirme ve ismarlama haberi; Basarili Meclis Üyesi Yeniden Aday Esenler Belediyesi'nin CHP Meclis üyesi Kemal Sahin yeni dönem için bir kez daha kollari sivadi. Esenler'in sorunlarini sürekli takip eden, yaptigi muhalefetle ve bir çok kez Meclis'e verdigi önergelerle de gündemden düsmeyen Sahin ayni inanç ve kararlilikla bu mücadeleye devam edecegim dedi. Yeniden meclis üyeligine aday olan Sahin, "Bundan 5 yil önce Esenler halkinin teveccühüyle meclis üyeligine seçildim”.

 



  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli