Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sarayli Yildirim seçim sonuçlarina iliskin açiklama yapti

Sarayli Yildirim seçim sonuçlarina iliskin açiklama yapti

Anadolu Ajansi ve YSK verilerine göre Millet ittifakinin Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan adayi Ekrem Imamoglu, Istanbul’dan en fazla oy alan aday oldu

 

Anadolu Ajansi ve YSK verilerine göre Millet ittifakinin Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan adayi Ekrem Imamoglu, Istanbul’dan en fazla oy alan aday oldu.

Binali Yildirim az önce seçim sonuçlarina iliskin ilk açiklamayi yapti.

Binali Yildirim’in açiklamalari söyle:

“Gayri resmi olmayan sonuçlar açiklandi. Istanbul için henüz sayim devam ediliyor. 14 sandik daha sayilacak. 25 bin civarinda rakip aday Ekrem Imamoglu bizden daha fazla oy almis gözüküyor. Önemli bir ayrintiyi paylasmam gerekiyor. 319 bin 500 iptal oy var, aradaki fark 25 bin. Bu önemli bir detay.

Bunun disinda yapilan bazi usulsüzlükler, hatali girisler var. Bunlari da partili teskilatindaki arkadaslarim tespitlerini yaptilar. Bu süreçle ilgili il bakanim örnekleriyle detayli bir sekilde yasananlari degerlendirecek. Süphesiz YSK mazbatayi kime verirse baskan olacak. Biz tebrik etmesini biliriz ancak sürecin devam ettigini söylemekte fayda var.

2014’te iptal olan 440 bin aradaki fark 660 bin idi. Iptal oylarin tamami kazanan adaya yazsaniz bile yetmiyordu. Buradaki fark ise sonucu degistirebilir. 31 bin 136 sandik var. Her sandikta bir tane oy yanlis yazilmissa olsa bu 31 bin 136 eder ki bu da aradaki farktan daha fazla. Iptal edilen oylar, aradaki farkin 10,5 kati sonucu degistirebilir. Biz AK Parti olarak bugüne kadar 15’inci seçimimiz. Her defasinda da partimizin tecrübeli kadrolari sandik baslarinda tutanaklari alirlar, bu veriler teskilatimiza gelir.

Biz YSK’dan önce resmi olmayan sonuçlari belirleriz. Dün 11.25 itibariyle elimize gelen sonuçlarda da böyle bir durum gördük ve çikip seçim sonucunu açikladi. Ondan bu yana yasana gelismeler bizim için de yeni bir durumdur. Istanbul halkina tesekkür ederim. Kazanan kim olursa olsun çok güzel bir seçim kampanyasi geçirdik. Teskilatimiz cumhur ittifaki olarak mahalle temsilcilerine varincaya kadar canla baska çalistik ve bu süreci tamamladik.

Oyu veren Istanbullularin takdiri basimizin gözümüzün üstündedir. Iki adayin aldigi oyun bu kadar yakin olmasi çok beklenen bir sey degildir. Ama bu süreçte partimiz eldeki bilgi ve belgelerle hukuki süreci devam ettirecek. Bundan sonra da konumum ne olursa olsun ayni sekilde ülkeme, milletime hizmet etmeye devam edecegim.”



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli