Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

?Savasi yenecek tek olgu, sanat`

?Savasi yenecek tek olgu, sanat`

Mugla Datça`da Uluslararasi Knidos Kültür ve Sanat Akademisi Uluslararasi Knidos`un Sir`i Sanat Festivali`nin bu yil altincisini düzenliyor.

Mugla’nin Datça ilçesinde, Uluslararasi Knidos Kültür ve Sanat Akademisi (UKKSA), Uluslararasi Knidos’un Sir’i Sanat Festivali’nin bu yil altincisini düzenliyor. Kirgizistanli sanatçilarin katildigi festivalin ana temasinin ‘savas ve baris’ oldugu belirtildi. 

UKKSA Baskani Nevzat Metin, “Günümüzde, dünyanin dört bin yaninda savaslar oluyor, insanlar birbirlerini katlediyor. Kan ve gözyasi dökülüyor. Savasi yenebilecek tek olgu, sanat-kültür ve bilimdir. Bu nedenle bu yil etkinliklerimizi savas ve baris temasi üzerine planladik” dedi.

DÜNYAYA BARIS ÇAGRISI

‘Savasi yenecek tek olgu, sanat`

Festival çerçevesinde, Türk edebiyatinin usta sairlerinden Can Yücel’i anma etkinlikleri düzenlenecegini belirten Metin sunlari söyledi: 13 Agustos günü, ‘Dünya’da Barisin Sir’i Uluslararasi Siir Sempozyumu’ yapilacak. Sempozyuma, Azerbaycan, Ermenistan, Iran, Irak, Suriye, Israil, Lübnan, Filistin, Yemen, KKTC, Kibris Rum kesimi ve Türkiye’den 30’a yakin sair katilacak. Aralarinda, birbirleri ile savasan ülkeler de olmak üzere, farkli dil ve kültürlerden sairler, Baris’in sirrini anlatacak. Ülkeleri birbirleriyle savasan sairler Datça’da baris için bir araya gelecek. Datça’dan tüm dünyaya baris çagrisi yapilacak. Böylesine zorlu bir etkinlikte, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluslari ile sanayicilerin desteklerini bekliyoruz.(KÜLTÜR SERVISI)



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli