Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

SOV YAPMA SOV YAPMA

SOV YAPMA SOV YAPMA

Hafif bati tarzi bir pop müzik parçasinin da sözleri sov yapma, sov yapma seklindedir. Aysel Gürel sözlerini yazmis Onno Tunç bestelemistir. Sözler söyledir:

…Macunlu sohbetler

Hedefsiz sikayetler
Mangaldan tasti küller
Nerden çikti bu süperler
Ayni sov bu hep ayni hep ayni
Büyülü asklar
Bakislarla süslenen
Yalanlara tatli soslar
Sov yapma sov yapma
Farketmez anladik seni
Her yerde sen vardin
Taktikler bitti, bitti mi?
Sov yapma eylemi sarki sözü olduguna göre epey popüler olmali. Populer ki belediye baskani muhtara sov yapma diye hitap edebiliyor!

Sov yapma kimi ruhlarin kendilerinden emin olmak ve iyi hisetmek için mutlaka bir izleyici kitlesine ihtiyaç duymasi sonucu ortaya çikan durum olup, arada bir olani dogal olabilir ama siklastikça, aliskanlik haline geldikçe bir de karsidakini bir sey bilmez tavirlar sergilendikçe sikici oluyor.

Sov yapanlarin baskalarini sov yapma diye elestirmesi de epeyce asikar bir tarzdir!

Her türlü yetki elinde iken kentsel dönüsüm adina ortaya dört basi mamur güzel proje ortaya koyamayan, söyledigi rakamlar birbirini tutmayan, AVM ile mahalle kültürü kuran, 10 kati yüksek saymayan bir yapi, akademik bir çalisma, kurultay yapmiyorsa bilgilendirme adina burnundan kil aldirmiyorsa asil buna sov yapma ya da sen neymissin be abi demek gerekir.

Yine sovu kesilen kifayetsizlerin sov yapma gürlemesi sahnelerde çok duyulmustur. Kifayetsizdir, çünkü seyredilmeye degen sov kesilmez! Yipratmak için kesilmeye çalisilsa bile diger izleyiciler buna müsaade etmez.

Sovmenlerin artislerin sov yapmasi normaldir! Onlar sov dünyasinin insanidir.

Kurali kaidesi belli, sanatsal ve fiziksel beceri istemeyen sadece teknik kurallar ile oynanan oyun için sov tabiri kullanilmaz.Hakli itirazlar ise asla ve asla sov yapma diye susturulmaz.



  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli