Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

TARIHI PROJENIN PLANLARI HAZIR

TARIHI PROJENIN PLANLARI HAZIR

Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, Insan Yüzlü Sehir ve Sehir Parki projesi kapsaminda hazirlanan planlari yerinde inceledi. Planlar etap etap Çevre ve Sehircilik Bakanligi`nin onayina sunulacak.

TARIHI PROJENIN PLANLARI HAZIR

Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, Insan Yüzlü Sehir ve Sehir Parki projesi kapsaminda hazirlanan planlari yerinde inceledi. Planlar etap etap Çevre ve Sehircilik Bakanligi`nin onayina sunulacak.

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Esenler`in talihi ve tarihini degistirecek kentsel dönüsüm çalismasinin yapilacagi askeri alanda incelemelerde bulundu. Inceleme gezisine; 66. Mekanize Tümen Komutani Tuggeneral Kazim Dalkiran, Kurmay Albay Erdogan Koçoglu, Esenler Belediye Baskan Yardimcilari Orhan Oguz Türk ve Nihat Karatas ile Kentsel Dönüsüm Müdürü Sezayi Köse de katildi.

Baskan Göksu, Esenler Belediyesi`ne devredilen askeri alanda uygulanacak Insan Yüzlü Sehir ve Sehir Parki projesi kapsaminda Esenler Belediyesi`nce hazirlanan 1/1000 ve 1/5000`lik taslak planlari son kez yerinde inceledi. Hazirlanan bu planlar etap etap Çevre ve Sehircilik Bakanligi`na sunulacak. Çevre ve Sehircilik Bakanligi`nin onaylamasinin ardindan arazide imar faaliyetleri baslayacak.

ESENLER`E DÜNYANIN EN BÜYÜK PARKI

Proje kapsaminda Metris Kislasi`nin 236 dönümlük kisminda halkin hizmetine açilan 15 Temmuz Sehitler Parki da dahil olmak üzere askeri bölgede 3,3 milyon metrekare park yapilacak. 11 tematik parkin yer alacagi bu parklardan biri 2 milyon 680 bin metrekare tek parça park olacak. Bu park, dünyanin en büyük sehir parki olmasinin yani sira kentsel dönüsümle üretilmis bir park olacak. Bu park  yapilirken 20 bin konut da yikarak yenilenecek. Su anda Esenler’in 335 bin metrekare olan park ve yesil alani, yeni parklarla birlikte 6.8 milyon metrekareye çikarak yaklasik 20 kat artacak. Arazinin yesilin olmadigi kisminda ise dünyanin en büyük akilli sehri kurulacak. Askeri alandaki kentsel dönüsüm çalismalari kapsaminda 2 ila 2,5 yil içinde transfer çalismalari baslayacak.

MÜZEYE 10 MILYON TURIST HEDEFI

Sehir parki içinde çesitli müzeler, sportif alanlar, bisiklet ve yürüyüs alanlari, hayvanat bahçesi, botanik bahçesi, seyir terasi ve daha pek çok donati yer alacak. Park, içinde klasik ve dijital kütüphanelerin de bulundugu dev bir Kütüphane Vadisi`ne de ev sahipligi yapacak. Park içinde dünyanin en büyük sanat eserleri müzesi de yer alacak. Müzeyi her yil yaklasik 10 milyon turistin ziyaret etmesi hedefleniyor. Parkta, Türkiye`nin en büyük kültür vadisi de yapilacak.



  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli