Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Telsim`e borcu olanlara icra takibi

Telsim`e borcu olanlara icra takibi

10 yil önce TMSF`ye devredilen Telsim`e borcu olanlara icra takibi mektuplari gelmeye basladi. Tüketici dernekleri isyan etti: ?10 yil geçti zamanasimi var.?

Telsim`e borcu olanlara icra takibi

10 yil önce TMSF`ye devredilen Telsim`e borcu olanlara icra takibi mektuplari gelmeye basladi. Tüketici dernekleri isyan etti: “10 yil geçti zamanasimi var.”

Türkiye GSM sektöründe 1994 ile 2006 yillari arasinda faaliyet gösteren Telsim ’e borcu olanlara hukuk bürolarindan yeni uyari mektuplari gönderilmeye baslandi. Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu (TMSF) ile çalisan 100 ’den fazla hukuk bürosu araciligiyla eski abonelere gönderilen uyari mektubunda, Telsim`e borcu olanlar ödeme yapmaya çagriliyorlar.
Masraflar caydiriyor
Uyari mektubunda, “Telsim’e olan borcunuzun ödenmedigi tespit edilmistir. Sizi Telsim olarak ödeme yapmaya davet ediyoruz. Ödeme yapmayi kabul etmediginiz takdirde,icra takibi baslatilacaktir …” deniliyor. Söz konusu eski fatura borçlariyla ilgili olarak tüketicilerin yasal yollari kullanma hakki mevcut. Ancak hem yasal sürecin uzamasi hem de bu süreçteki masraflar nedeniyle çogu abone borcunu ödeme yoluna gidiyor.
Web sitesi var
Telsim ’e borcu olan abonelerin, borçlarini sorgulayabildikleri ve ödeme sürecine yönlendirildikleri telsimborcumbitsin.com adli bir web sitesi bulunuyor. TMSF ’nin sunucularinda yer alan bu site üzerinden GSM numarasi veya ad ve soyad ile borçsorgulamasi yapilabiliyor. Tüketici Mahkemeleri’ne de tasinan tartismali 10 yillik zamanasimi süresi açisindan tüketici dernekleri de tepkili.
Borç Vodafone’a geçmedi
Uzan Grubu`nun borçlarindan dolayi 2004 yilinda TMSF tarafindan el konulan Telsim, 2005 yilinin sonunda satisa çikarilmis ve ihaleye en yüksek teklifi veren Vodafone ’a 2006 yilinda devredilmisti. Mayis 2006 ’da Telsim’in tüm varliklari, lisans haklari ve baz istasyonlari Vodafone`a geçmis ancak Telsim`in 24 Mayis 2006 tarihine kadar olan borçlari Vodafone’a devredilmemisti.
Itibar etmeyin
Tüketici Basvuru Merkezi Dernegi Onursal Baskani Aydin Agaoglu "Telsim kapanali 15 sene oldu. Bu durumlarda zaman asimi 10 yildir. Ancak bazi hukuk bürolarinin Telsim’e borcun var diye mektup gönderip haciz tehdidi yapiyorlar. Bununla ilgili yüzlerce sikâyet aldik. Borçlar kanununa göre 10 yillik zaman asimi vardir. Mektup alanlar buna itibar etmesinler. Icra dairesine gidip itiraz etsinler diye konustu. " Posta



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli