Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TEOG tercihleri ne zaman yapilacak? MEB lise tercihleri için tarih verdi

TEOG tercihleri ne zaman yapilacak? MEB lise tercihleri için tarih verdi

TEOG`ta tercih süreci için geri sayim basladi. Milli Egitim Bakanligi tarafindan 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçeklestirilen ve ortaögretim 8. sinif ögrencilerinin lise egitimlerini belirleyecek olan TEOG tercihleri temmuz ayi içerisinde yapilacak. Ögr

 TEOG tercihleri ne zaman yapilacak? MEB lise tercihleri için tarih verdi

TEOG`ta tercih süreci için geri sayim basladi. Milli Egitim Bakanligi tarafindan 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçeklestirilen ve ortaögretim 8. sinif ögrencilerinin lise egitimlerini belirleyecek olan TEOG tercihleri temmuz ayi içerisinde yapilacak. Ögrencilere en fazla 25 okul tercih hakki verilecek ve bu 25 okuldan birine yerlestirme islemleri yapilacak. Peki TEOG tercihleri ne zaman yapilacak?

2017 TEOG tercihlerinin ne zaman yapilacagi binlerce ortaögretim okuyan ögrenci tarafindan en çok merak edilen konular arasinda yer almaya basladi. TEOG tercihleri için artik çok az bir zaman kala ögrenciler tercihlerin nasil yapilacagini arastirmaya basladilar. TEOG tercihlerinin yapilmasinin ardindan ise binlerce ögrenci TEOG yerlestirme sonuçlarinin açiklanacagi tarihi bekleyecekler. Peki, 2017 TEOG tercihleri ne zaman yapilacak? TEOG yerlestirme sonuçlari ne zaman açiklanacak? Iste detaylar.

Ögrenciler 14-24 Temmuz tarihlerinde 25 okula kadar tercih yaparak ortaokul müdürlüklerince tercih islemlerini onaylatacaklar. Tercih islemi okul müdürlüklerine onaylatildiktan sonra islem tamamlanmis olacak. Ögrencilerin tercih degisikliklerini okul müdürlüklerinde onaylatma isleminden önce yapmalari gerekiyor. Ortaögretime yerlestirmeye esas puanla ögrenci alan okullarin önceden belirlenmis kontenjanlarina, ortaögretime yerlestirmeye esas puan ve puan üstünlügüne dayali olarak ögrencilerin tercihleri dogrultusunda merkezi yerlestirme gerçeklestiriliyor.

TEOG YERLESTIRME SONUÇLARI 11 AGUSTOS’TA

Ortaögretime yerlestirmeye esas puanlarin esit olmasi halinde, AOSP, esitligin devam etmesi hâlinde sirasiyla 8’inci, 7’nci ve 6’nci siniflardaki YBP üstünlügü, esitligin devam etmesi hâlinde tercih önceligi, yine esitligin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsizlik yapilan gün sayisinin azligi, bunlarin da esit olmasi hâlinde ise ögrencinin dogum tarihine göre yasça küçük olanlarin önceligi dikkate aliniyor. 11 Agustos tarihinde de yerlestirme sonuçlari ve bos kalan kontenjanlar açiklanacak. 14-18 Agustos, 21-23 Agustos ve 28 Agustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde ise yerlestirmeye esas nakil islemleri gerçeklestirilecek.

BOS KONTENJANLAR VE NAKIL ISLEMLERI
Okullarin bos kalan kontenjanlari, 11 Agustos 2017 tarihinde ilan edilecektir.Yerlestirmeye esas nakil islemleri için tercih basvurulari,

• 14-18 Agustos 2017,
• 21-25 Agustos 2017,
• 28 Agustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapilacaktir.

Yerlestirmeye esas nakil islemlerinin sonuçlari,

• 21 Agustos 2017
• 28 Agustos 2017
• 8 Eylül 2017 tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Kaynak: Hürriyet



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli