Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TOKI Esenler projesi 25 Subat'ta ihaleye çikiyor!

TOKI Esenler projesi 25 Subat'ta ihaleye çikiyor!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut Idaresi Baskanligi, Istanbul Esenler'de 531 adet ucuz konut insa etmek için dügmeye basti.

Yeni konut üretim çalismalarina hiz kesmeden devam eden Toplu Konut Idaresi Baskanligi Istanbul Esenler projesi için dügmeye basti.

2023 yilina kadar toplamda 1 milyon 200 bin konut üretmeyi hedefleyen TOKI, Istanbul Esenler'de 531 ucuz konut insa edecek.

Dar ve orta gelirlileri konut sahibi yapacak olan TOKI, Istanbul Esenler projesinin ihalesini 25 Subat 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçeklestirecek.

Istanbullulari ev sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut Idaresi Baskanligi geçtigimiz yil Kayasehir'de 862, Silivri'de 1.352, Sile'de ise 103 yeni konut insa etti. 

Ihale ilani:

Istanbul Ili Esenler Ilçesi Güney Proje Alani Kentsel Dönüsüm ve Gelisim Projesi 1 Etap 1 Bölge 531 Adet Konut ve 1 Adet Mescit Insaatlari ile Altyapi ve Çevre Düzenlemesi Isiyapim isi 4734 sayili Kamu Ihale Kanununun 19. maddesine göre açik ihale usulü ile ihale edilecek. 25 Subat'ta yapilacak olan ihaleye iliskin ayrintili bilgiler asagida yer aliyor.


Ihale Kayit Numarasi    :    2019/30709  
1-Idarenin
a) Adresi    :    Istanbul Hizmet Binasi Atakent Mah. 221 Sok. No.5 34307 Halkali KÜÇÜKÇEKMECE/ISTANBUL
b) Telefon ve faks numarasi    :    2124954040 - 2124700316
c) Elektronik Posta Adresi    :    aafsin@toki.gov.tr
ç) Ihale dokümaninin görülebilecegi internet adresi    :    http://ekap.kik.gov.tr/EKAP/
2-Ihale konusu yapim isinin
a) Niteligi, türü ve miktari    :    Konvansiyonel Kalip Sistemiyle 531 Adet Konut ve 1 Adet Mescit Insaati ile Altyapi ve Çevre Düzenlemesi Isi
Ayrintili bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümani içinde bulunan idari sartnameden ulasilabilir.
b) Yapilacagi yer    :    Istanbul
c) Ise baslama tarihi    :    Sözlesmenin imzalandigi tarihten itibaren 10 gün içinde 
yer teslimi yapilarak ise baslanacaktir.
ç) Isin süresi    :    Yer tesliminden itibaren 600 (alti yüz) takvim günüdür.
3- Ihalenin
a) Yapilacagi yer    :    T.C. Çevre ve Sehircilik Bakanligi Toplu Konut Idaresi Baskanligi (Toki) Istanbul Hizmet Binasi Halkali Atakent Mahallesi 221. Sok. No:5 (Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi karsisi) 34307 Halkali - Küçükçekmece / ISTANBUL
b) Tarihi ve saati    :    25.02.2019 - 14:30
4. Ihaleye katilabilme sartlari ve istenilen belgeler ile yeterlik degerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. Ihaleye katilma sartlari ve istenilen belgeler: 
4.1.2. Teklif vermeye yetkili oldugunu gösteren Imza Beyannamesi veya Imza Sirküleri. 
4.1.2.1. Gerçek kisi olmasi halinde, noter tasdikli imza beyannamesi. 
4.1.2.2. Tüzel kisi olmasi halinde, ilgisine göre tüzel kisiligin ortaklari, üyeleri veya kuruculari ile tüzel kisiligin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamaminin bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmamasi halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususlari gösteren belgeler ile tüzel kisiligin noter tasdikli imza sirküleri, 
4.1.3. Sekli ve içerigi Idari Sartnamede belirlenen teklif mektubu. 
4.1.4. Sekli ve içerigi Idari Sartnamede belirlenen geçici teminat. 
4.1.5Ihale konusu iste idarenin onayi ile alt yüklenici çalistirilabilir. Ancak isin tamami alt yüklenicilere yaptirilamaz. 
4.1.6 Tüzel kisi tarafindan is deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kisiligin yarisindan fazla hissesine sahip ortagina ait olmasi halinde, ticaret ve sanayi odasi/ticaret odasi bünyesinde bulunan ticaret sicil memurluklari veya serbest muhasebeci, yeminli mali müsavir ya da serbest muhasebeci mali müsavir tarafindan ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendigi tarihten geriye dogru son bir yildir kesintisiz olarak bu sartin korundugunu gösteren belge. 
4.2. Ekonomik ve mali yeterlige iliskin belgeler ve bu belgelerin tasimasi gereken kriterler:
4.2.1. Isteklinin ihalenin yapildigi yildan önceki yila ait yil sonu bilançosu veya esdeger belgeleri:
Isteklinin ihalenin yapildigi yildan önceki yila ait yil sonu bilançosu veya esdeger belgeleri; 
a) Ilgili mevzuati uyarinca bilançosunu yayimlatma zorunlulugu olan istekliler yil sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin saglandigini gösteren bölümlerini,
b) Ilgili mevzuati uyarinca bilançosunu yayimlatma zorunlulugu olmayan istekliler, yil sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin saglandigini gösteren bölümlerini ya da bu kriterlerin saglandigini göstermek üzere serbest muhasebeci, yeminli mali müsavir veya serbest muhasebeci mali müsavir tarafindan standart forma uygun olarak düzenlenen belgeyi sunar.
Sunulan bilanço veya esdeger belgelerde; 
a) Cari oranin (dönen varliklar / kisa vadeli borçlar) en az 0,75 olmasi, 
b) Öz kaynak oraninin (öz kaynaklar/ toplam aktif) en az 0,15 olmasi, 
c) Kisa vadeli banka borçlarinin öz kaynaklara oraninin 0,50’den küçük olmasi, yeterlik kriterleridir ve bu üç kriter birlikte aranir. 
Yukarida belirtilen kriterleri bir önceki yilda saglayamayanlar, son üç yila kadar olan yillarin belgelerini sunabilirler. Bu takdirde belgeleri sunulan yillarin parasal tutarlarinin ortalamasi üzerinden yeterlik kriterlerinin saglanip saglanmadigina bakilir.
Ihale veya son basvuru tarihi yilin ilk dört ayinda olan ihalelerde, bir önceki yila ait belgelerini sunmayanlar, iki önceki yila ait belgelerini sunabilirler. Bu belgelerde, yeterlik kriterini saglayamayanlar ise iki önceki yilin belgeleri ile üç önceki ve dört önceki yilin belgelerini sunabilirler. Bu durumda, belgeleri sunulan yillarin parasal tutarlarinin ortalamasi üzerinden yeterlik kriterlerinin saglanip saglanmadigina bakilir.
4.2.2. Is hacmini gösteren belgeler:
Isteklinin ihalenin yapildigi yildan önceki yila ait, asagida belirtilen belgelerden birini sunmasi yeterlidir;
a) Toplam cirosunu gösteren gelir tablosu, 
b) Taahhüt altinda devam eden yapim islerinin gerçeklestirilen kisminin veya bitirilen yapim islerinin parasal tutarini gösteren faturalar. 
Isteklinin cirosunun teklif ettigi bedelin % 25 inden, taahhüt altinda devam eden yapim islerinin gerçeklestirilen kisminin veya bitirilen yapim islerinin parasal tutari için ise teklif edilen bedelin % 15 inden az olmamasi gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini saglayan ve sagladigi kritere iliskin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilecektir.
Bu kriterleri ihalenin yapildigi yildan önceki yil için saglayamayanlar, ihalenin yapildigi yildan önceki yildan baslamak üzere birbirini takip eden son alti yila kadarki belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, belgeleri sunulan yillarin parasal tutarlarinin ortalamasi üzerinden yeterlik kriterlerinin saglanip saglanmadigina bakilir.

Ihale veya son basvuru tarihi yilin ilk dört ayinda olan ihalelerde, bir önceki yila ait gelir tablosunu sunmayanlar bakimindan iki önceki yil, ihalenin yapildigi yildan bir önceki yil olarak kabul edilir. Bu gelir tablosu itibariyle yeterlik sartinin saglanamamasi halinde ise, iki önceki yil, ihalenin yapildigi yildan bir önceki yil olarak kabul edilmek üzere son alti yila kadarki gelir tablolari sunulabilir ve bu durumda gelir tablolari sunulan yillarin parasal tutarlarinin ortalamasi üzerinden yeterlik kriterlerinin saglanip saglanmadigina bakilir.  
4.3. Mesleki ve Teknik yeterlige iliskin belgeler ve bu belgelerin tasimasi gereken kriterler:
4.3.1. Is deneyim belgeleri:
Son on bes yil içinde bedel içeren bir sözlesme kapsaminda taahhüt edilen ve teklif edilen bedelin % 80 oranindan az olmamak üzere ihale konusu is veya benzer islere iliskin is deneyimini gösteren belgeler.   
4.4.Bu ihalede benzer is olarak kabul edilecek isler ve benzer islere denk sayilacak mühendislik ve mimarlik bölümleri:
4.4.1. Bu ihalede benzer is olarak kabul edilecek isler:
11.06.2011 tarih ve 27961 sayili Resmi Gazetede yayimlanan "Yapim Islerinde benzer is gruplari tebligi" nde yer alan B/II grubu isler benzer is olarak kabul edilecektir. Bu ihale kapsaminda; tamamlama, onarim, sondaj, güçlendirme, montaj  isleri vb. yapim islerine ait is deneyim belgeleri benzer is olarak kabul edilmeyecektir.
4.4.2. Benzer ise denk sayilacak mühendislik veya mimarlik bölümleri:
Mühendislik Fakültesi Insaat Bölümü mezunu veya Mimarlik Fakültesi Mimarlik Bölümü mezunu olan elemanlarin diplomalari ihale konusu ise denk sayilacaktir. Mezuniyet belgelerinin is deneyimini tevsik için sunulmasi durumunda; mezuniyetten sonra geçen sürenin onbes yildan fazlasinin degerlendirmeye alinabilmesi için, basvuru veya teklif kapsaminda mezuniyet belgesi sahibine ait yapim isine iliskin bir is deneyim belgesinin sunulmasi zorunludur.
5.Ekonomik açidan en avantajli teklif sadece fiyat esasina göre belirlenecektir.

6. Ihale yerli ve yabanci tüm isteklilere açiktir.
Ihale yerli ve yabanci tüm isteklilere açik olup Kamu Ihale Kurumu tarafindan belirlenen esaslar çerçevesinde yerli istekliler lehine % 15 oraninda fiyat avantaji uygulanacaktir. 

7. Ihale dokümaninin görülmesi ve satin alinmasi: 
7.1. Ihale dokümani, idarenin adresinde görülebilir ve 500 TRY (Türk Lirasi) karsiligi T.C. Çevre ve Sehircilik Bakanligi Toplu Konut Idaresi Baskanligi (Toki) Istanbul Hizmet Binasiadresinden satin alinabilir. 
7.2. Ihaleye teklif verecek olanlarin ihale dokümanini satin almalari veya EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur. 

8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar T.C. Çevre ve Sehircilik Bakanligi Toplu Konut Idaresi Baskanligi (Toki) Istanbul Hizmet Binasi Halkali Atakent Mahallesi 221. Sok. No:5 (Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi karsisi) 34307 Halkali - Küçükçekmece / ISTANBUL adresine elden teslim edilebilecegi gibi, ayni adrese iadeli taahhütlü posta vasitasiyla da gönderilebilir. 

9. Istekliler tekliflerini, anahtar teslimi götürü bedel üzerinden verecektir. Ihale sonucu, üzerine ihale yapilan istekliyle anahtar teslimi götürü bedel sözlesme imzalanacaktir. Bu ihalede, isin tamami için teklif verilecektir. 

10. Istekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir. 

11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (yüz yirmi) takvim günüdür. 

12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez. 

13. Diger hususlar:
Ihalede Uygulanacak Sinir Deger Katsayisi (N) : 1,00
Teklifi sinir degerin altinda kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açiklama istenecektir.



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli