Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TTB üyelerinin evlerine polis baskini: Rasit Tükel gözaltina alindi

TTB üyelerinin evlerine polis baskini: Rasit Tükel gözaltina alindi

"Savas bir halk sagligi sorunudur" baslikli bildiri yayinladiktan sonra AKP`li Cumhurbaskani Erdogan tarafindan hedef haline getirilen Türk Tabipleri Birligi (TTB) Merkez Konseyi üyeleri, sabah 6.30 sularinda evleri polis tarafindan basilarak gözaltina al

TTB üyelerinin evlerine polis baskini: Rasit Tükel gözaltina alindi

 
"Savas bir halk sagligi sorunudur" baslikli bildiri yayinladiktan sonra AKP`li Cumhurbaskani Erdogan tarafindan hedef haline getirilen Türk Tabipleri Birligi (TTB) Merkez Konseyi üyeleri, sabah 6.30 sularinda evleri polis tarafindan basilarak gözaltina alindi.

AKP Genel Baskani ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan "Savas bir halk sagligi sorunudur" baslikli bir bildiri yayinladiklari gerekçesiyle hedef haline getirilen Türk Tabipleri Birligi (TTB) Merkez Konseyi`nin 11 yöneticisi hakkinda, Ankara Cumhuriyet Bassavcigi`nin baslattigi sorusturma kapsaminda gözalti karari verildi. Gözalti kararinin ardindan Terörle Mücadele Subesi ekiplerince operasyon baslatildi ve TTB üyelerin sabah 6.30 sularinda evleri polis tarafindan basildi. Ankara merkezli 8 ilde baslatilan operasyon kapsaminda aralarinda TTB Baskani Rasit Tükel`in de oldugu yöneticiler gözaltina alindi. Tükel, gözaltina alindiktan sonra polis nezareteinde Çap Tip fakültesine götürüldü. Polis, Türkel`in buradaki ofisinde de arama yapti. Daha sonra Prof. Dr. Rasit Tükel ile Prof. Dr. Taner Gören saglik kontrolü için Haseki Egitim ve Arastirma Hastanesi`ne götürüldü.  Istanbul Emniyet Müdürlügü`ne götürülen Tükel ve Gören`in, sorusturmanin sürdügü Ankara`ya gönderilecegi ögrenildi.

AKP`den gözaltina alinan TTB üyeleriyle ilgili açiklama

Saglik Bakani Ahmet Demircan: Türk Tabipler Birligi`nin böyle bir açiklama yapma hakki yoktur

TTB Merkez Konsey üyesi Hande Arpat da, evine yapilan baskin sonucu gözaltina alindiktan sonra yapilacak aramaya eslik etmesi için TTB Genel Merkezi’ne götürüldü.

Haberi alan saglik emek ve meslek örgütlerinin yönetici ve üyeleri ile TTB üyesi hekimler genel merkez binasi önünde toplandi. Saglik emekçileri, arama sonrasinda Hande Arpat’i alkislar esliginde ugurladi.

DR. BÜLEN NAZIM YILMAZ GÖZALTINDA

Operasyon kapsaminda Dr. Bülent Nazim Yilmaz, sabah saatlerinde, Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele (TEM) Subesi ekipleri tarafindan Eskisehir`deki evinde gözaltina alindi. Kentte pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Yilmaz, evinde yapilan aramanin ardindan TEM Subesi`ne getirildi. Bülent Nazim Yilmaz`in buradaki islemlerinin ardindan Ankara`ya götürülecegi belirtildi.

Türk Tabipler Birligi operasyonuna tepkiler: TTB`nin yanindayiz çünkü hipokrat yemini ettik

Erdogan`in hedefindeki TTB`den 7 maddelik açiklama

Ilerihaber`in haberine göre, TTB Merkez Konseyi üyesi Seyhmus Gökalp, bütün merkez yöneticilerinin evine ve TTB Genel Merkezi’ne de polisin baskin düzenledigini söyledi.

GÖKALP: YASAMI SAVUNMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEGIZ!

Kendisinin de evde bekledigini belirten Gökalp, TTB Merkez Konseyi Baskani Prof. Dr. Rasit Tükel, Yasar Ulutas, Nazim Yilmaz ve Funda Obuz’un gözaltina alindigini söyledi. Gökalp, “Biz yanlis bir sey yapmadik, dogru bir sey yaptik” dedi. Gökalp, sözlerini “Biz yasami savunmaktan asla vazgeçemeyiz” mesajiyla tamamladi.

BASSAVCILIK`TAN AÇIKLAMA

Gözaltilara iliskin Ankara Cumhuriyet Bassavciligi`ndan yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Bassavciligimizca Türk Tabibler Birligi yetkilileri hakkinda 3713 sayili kanun uyarinca yapilmakta olan sorusturma kapsaminda 11 yönetici hakkinda gözalti karari verilmis olup , Ankara Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Subesi görevlilerince yasal islemler bu sabah itibariyla baslatilmistir.Ankara merkezli 8 ilde gözalti, arama ve el koyma islemlerine devam edilmektedir."

Evleri basilip, arama yapilan ve haklarinda gözalti karari bulunan TTB Merkez konseyi üyesi doktorlar söyle:

TTB Baskani Rasit Tükel

Merkez Konsey üyeleri

Sezai Berber

Sinan Adiyaman

Selma Güngör

Seyhmus Gökalp

Hande Arpat

Ayfer Horasan

Taner Gören

Funda Obuz

Yasar Ulutas

Nazim Yilmaz

CHP`LI VEKILLER TTB GENEL MERKEZI ÖNÜNDE

CHP milletvekilleri Ali Seker, Orhan Saribal, Niyazi Nefi Kara ile PM üyesi Selin Sayek Böke de TTB Genel Merkezi önüne geldi

"AL O KARIYI AL"

TTB Genel Merkez binasi önüne destege gelenleri polis uzaklastirmak istedi. Daha sonra çikan arbede esnasinda destekçileri gözaltina alan polisin "Al o kariyi al" dedigi duyuldu.

ILK TEPKI CHP`DEN

Gözaltilara ilk tepki CHP`den geldi. CHP milletvekili Ali Seker, sosyal medyadan yaptigi paylasimda TBB üyelerine destek mesaji yayinladi.

[Haber görseli]

HDP`DEN ILK TEPKI: ARTIK HERKES SAVAS YANLISI DOKTOR ARASIN

TTB`deki gözaltilara HDP`den de tepki geldi. HDP`li Ayhan Bilgen sosyal medyadan yaptigi açiklamada;" artik herkes savas yanlisi doktor arasin" ifadelerini kullandi.

Iste Bilgen`In o paylasimi;
[Haber görseli]



  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli