Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Türkiye rekor kirdi

Türkiye rekor kirdi

Türkiye rekor kirdTemmuz ayinda gerçeklesen basarisiz darbe girisiminin ardindan tutuklanan gazeteci sayisinin dünya genelindeki tutuklu gazeteci sayisinda son 30 yilin en üst seviyesine çikmasina neden oldu.i

Türkiye rekor kirdi

Temmuz ayinda gerçeklesen basarisiz darbe girisiminin ardindan tutuklanan gazeteci sayisinin dünya genelindeki tutuklu gazeteci sayisinda son 30 yilin en üst seviyesine çikmasina neden oldu.

Ingiliz basin kurulusu The Guardian`in haberine göre Türkiye tersine bir basariya imza atarak dünya genelinde son 30 yilda tutuklu gazeteciler sayisinda rekor bir artisa neden oldu. Temmuz ayinda gerçeklesen basarisiz darbe girisiminin ardindan tutuklanan gazeteci sayisinin dünya genelindeki tutuklu gazeteci sayisinda son 30 yilin en üst seviyesine çikmasina neden oldu.

Gazetecileri Koruma Komitesi`nin bildirdigine göre su anda dünya genelinde 259 gazeteci tutuklu ve bunlarin 81`i Türkiye`de. Tutuklu bulunan gazeteciler arasinda haberciler oldugu kadar yayin müdürleri, fotografçilar, yazarlar ve karikatüristler de bulunuyor. Türkiye`nin bir ülkede ayni anda tutuklu gazeteci sayisi rekorunu da kirdigi belirtiliyor, sayi simdilik 81 olarak açiklansa da, yazar Elif Safak New Yorker`a verdigi demeçte bu sayinin gerçekte 140 oldugunu söyledigi de önemle belirtiliyor.

Darbe kalkismasinin ardindan Tayyip Erdogan`in 100`ün üzerinde gazeteciyi tutuklattigi ve 100 kadar haber kanalini kapattirdigi belirtilirken 1990`dan günümüze dünya genelinde tutuklu gazeteci sayisinin da rekor seviyeye ulasmasina neden oldu.

Kaynak: TheGuardian

Çeviri: Sivan Okçuoglu

Odatv.com



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli