Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

`Türkiye`ye rol model olacak `

`Türkiye`ye rol model olacak `

Esenler`de hayata geçecek "Sehir Benim" projesi ile Esenlerli kadinlara sehirli olma kültürünü destekleyecek egitimler verilecek.

 

`Türkiye`ye rol model olacak ’

 

Esenler`de hayata geçecek "Sehir Benim" projesi ile Esenlerli kadinlara sehirli olma kültürünü destekleyecek egitimler verilecek.

 

Esenler Belediyesi Kadin, Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlügü, yeni dönem faaliyetlerinin tanitim toplantisini gerçeklestirdi. Ümit Meriç Kadin, Aile ve Gençlik Egitim Merkezi`nde düzenlenen toplantiya Esenler Belediyesi Kadin Meclis üyeleri, AK Parti Kadin Kollari Baskani, Dede Torun Yasam Merkezi, Anne Çocuk Merkezi ve Kadin Aktivite Merkezleri`nin idarecilerinden olusan 60 kadin katildi.

 

Üniversiteye Hazirlik Da Var, Mutfak Atölyesi De

 

Programda konusan Kadin, Aile ve Gençlik Müdürü Cemal Bolat, Esenler Belediyesi`nin ilçede kadinlara yönelik faaliyetlerini ve yeni dönemde hayata geçirilecek olan projeleri anlatti.

Bolat, "Esenler Belediyesi olarak Esenler`de kadin ve aileye her zaman öncelik vererek, hizmetlerin bu minvalde devam ettirilmesi için çalisiyoruz" diyerek, "Bu misyonla yeni faaliyete geçirdigimiz Ümit Meriç Kadin, Aile ve Egitim Merkezimizde birçok farkli bransta, alaninda uzman hocalardan, 500`e yakin kiz ögrencimize üniversiteye hazirlik ve okulu destekleme kurslari vermekteyiz. Kadinlarimizin daha saglikli bir yasam sürmelerini saglamak için baslattigimiz "Sehirde Saglikli Yasam Seminerleri"nin yaninda, step aerobik ve pilates gibi haftanin bes günü spor hizmetimiz de bulunmakta. Güzellik ve cilt bakimi gibi alanlara ilgisi olanlara kadinlarimiz için kuaförlük sinifimizi hizmete geçirdik. Yeni dönemde mutfak atölyemiz, sunum teknikleri, firincilik ve pastacilik alaninda egitimler verecek" seklinde konustu.

 

"Sehir Benim" Projesini Anlatti

 

`Türkiye`ye rol model olacak çalisma` diye bahsettigi "Sehir Benim" projesi hakkinda bilgiler veren Cemal Bolat sunlari söyledi:

"Ilçemizdeki 16 mahallede, iki yil boyunca sehirli olma kültürünü destekleyecek olan proje kapsaminda, kadinlarimiz araciligiyla yasadigi çevreye, topluma, ailesine karsi sorumluluklarini bilen ve bilinçli  bireyler yetistirmeyi hedefliyoruz. Milli ve manevi degerlerimizle donatilmis, bilinçli, inisiyatif alabilen, özgüven sahibi bir kadin profili olusturmak amacindayiz. Toplumlarin gelismesini ve güçlenmesini isteyen milletler kadinlari desteklemeden bunu gerçeklestiremez. Daha güçlü bir Türkiye için, her zaman kadinlar önceligimiz olacaktir."

 

Kadin ve Aile Koordinatörü Sevilay Acar da, "Sehir Benim" projesinin Yavuz Selim Mahallesi`nde, Ekim ayinda baslayacagini açikladi. Acar, bu projeyle Esenlerli kadinlarin hem yasadiklari sehri daha iyi taniyip güzellestireceklerini hem de yeteneklerini kesfedeceklerini söyledi.



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli