Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Turna “gazetecileri mahkemeye vermek kimseye fayda getirmez”

Turna “gazetecileri mahkemeye vermek kimseye fayda getirmez”

Esenler Belediyesinin Temmuz ayi 1.meclis toplantisinda konusan Belediye Meclis üyesi Cafer Turna “gazetecileri mahkemeye vermek kimseye fayda getirmez” dedi.

Cafer Turna ‘’yeniden IBB baskani seçilen Imamoglu baskanimizi kutluyorum, basarilarini diliyorum. Buradan sayin belediye baskanina çagrida bulunmak istiyorum. Diyorum ki seçim sürecinde yazilanlarin konusulanlarin çizilenlerin sayin belediye baskaninin bir videosunu paylasan arkadaslarimiza ne yazik ki dava açilmistir. Bu çagri burada baslasin Türkiye’nin dört bir tarafina yayilsin. Insanlar yaptiklari haberlerden yazdiklarindan yargilanmasin. Eger yarin bu gazeteciler yargilanir iseler halkin haber alma hakkini da ellerinden almis olacagiz. Dolayisiyla sadece gazetecilerin degil yurttaslarin siyasilerin konustuklarini halka sunmakla görevlidir onlar. Bu eylemlerini yerelde olsun ulusalda olsun artik bunlara son verilmesinin gerektigini düsünüyorum.

Seçim sürecinde çok ciddi ve yakisiksiz tartismalar oldu. Siyasilerin dillerinin çok ileri gittigini ve ciddi tartismalarin oldugu bir süreci yasadik. Siyasi figürlere davalar açilarak çok ciddi yatirimlar uygulandi. Yönetenlere yönelik haber yapanlara ciddi yaptirimlar uygulandi. Özgürlüklerin daha da çok törpülendigi bir süreç yasadik.

Belediye Meclis üyesi Cafer Turna’nin Esenler belediye Meclisindeki yaptigi konusmanin tamamini izleyebilirsiniz.



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli