Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

UKKSA 6. Knidos`un Sir`i Festivali

UKKSA 6. Knidos`un Sir`i Festivali

Yakaköy`de faaliyetini sürdüren Uluslararasi Knidos Kültür Sanat Akademisi tarafindan 6.si düzenlenen ?Knidos`un Sir`i Festivali ? açilisi 06 agustos cumartesi günü saat 19.00 da yapildi. Festival çesitli etkinliklerle 30 ekim tarihine kadar sürecek. Bu y

UKKSA 6. Knidos’un Sir’i Festivali

Yakaköy’de faaliyetini sürdüren Uluslararasi Knidos Kültür Sanat Akademisi tarafindan 6.si düzenlenen “Knidos’un Sir’i Festivali ” açilisi 06 agustos cumartesi günü saat 19.00 da yapildi. Festival çesitli etkinliklerle 30 ekim tarihine kadar sürecek. Bu yil festivale diger yillara göre olaganüstü bir katilim vardi, sanatta Marmaris – Datça bulusmasi oldu, Marmaris’ten çok sayida sanatsever etkinligin açilisina katildi.

uluslararasi knidos kültür ce sanat akademisi sergisi

Türkiye’nin en büyük açik hava sergisi buradaydi, çok sayida sanatçinin çalismasi sergilendi. Resim, heykel, cam, seramik dallarinda pek çok eser vardi. Bunlarin bir kismini fotograflayabildim, galeri sayfamda fotograflarimdan seçtiklerimi paylasacagim. Resim çalismasi olarak ismini alabildigim sanatçilar, Gülay Yüksel, Anber Onar, Saim Dursun, Raif Kalyoncu, Durmus Ali Akça, Derya Polat, Ümit Can Gören, Yasemin Kalyoncu, Hülya Küpçüoglu, Fatih Basbug, Derya Yildiz, Kemal Topçu, Sabriye Öztütüncü, Funda Iyce Tuncel, Kenan Aydemir, Zeki Polat, Hatice Dogan, Himmet Gümrah, Meryem Akkaya, Mina, Kenan Aydemir, Hasan Mutlu, Izzet Arda, Muzaffer Akyol, Erol Kiliç, Adil Ocak, Teoman Südor, Hatice Aras. Gözümden kaçanlar olmustur, bazilarinin isimlerini de okuyamadim. Katilimcilarin toplu olarak basili isimleri olsa iyi olurdu.

ukksa-festival-2

Funda Tarakçioglu’nun kisisel heykel sergisini gezdik. Solda kissel heykel sergisini gezdigimiz Emel Vardar’in bir eseri. Sergide Ayse Gürdeniz Narin’in kisisel cam sergisi, Aysen Savci’nin kisisel cam heykel sergisi, Ihsan Kendir kisisel heykel sergisi, Jamil Jajha kisisel heykel sergisi, Mehmet Emin Erdogdu kisisel heykel sergisi, Memnune Kalkavan kisisel seramik sergisi , Tülin Yigit Akyol kisisel cam heykel sergisi, Kenan Aydemir kisisel resim sergisi yer aliyor. Sergiyi Yaka’daki Knidos Akademi bahçesi ve sergi salonunda görebilirsiniz.

ukksa-festival-3

Sergi açilisinda müzik dinletileri  vardi, sergiyi müzisyen arkadaslarimiz  Can Aksahin, Zeynep Demirkan, Yunus Emre Yalçinkaya, Benan Ayvaz, Tancan Yalçinkaya’, Tancar Acar’in güzel yorumlari esliginde gezdik. Fotografta Can Aksahin’in panflüt dinletisi.

ukksa-festival-4

Bahçede de sergilenen heykel çalismalari vardi, Gamze Er çalismasinin yaninda görülüyor. Sag üstte Emel Vardar heykel çalismasi ile. Sag altta müzisyen arkadaslar Benan Ayvaz, Zeynep Demirkan, Yunus Emre Yalçinkaya, Tancar Acar eserlerini yorumlarken.

ukksa-festival-5

Ressam Hasan Mutlu çalismasinin yaninda, tabii ilginç olan resimdeki modeli ile birlikte bu fotografi çekmem. Sergi’de uzun zamandir göremedigimiz arkadaslarimizi gördük, Marmaris’ten gelen sanatsever arkadaslarimizla tanisma firsatimiz oldu. Sag üstte Marmaris’ten gelen arkadaslar ressam Funda Iyce Tuncel ile görülüyor. Knidos Akademi’ye gelislerimizde tanistigimiz sanatçi arkadaslarimizi tekrar görmek çok hostu.

ukksa-festival-6

Yazimin girisinde belirttigim gibi olaganüstü bir kalabalik vardi, bu durum sanatçilari ve etkinligi düzenleyenleri çokça memnun etti. Sag altta Datça Beledieye Baskani Gürsel Uçar ve meclis üyesi arkadaslar görülüyor.

Açilis konusmasini yapan, ayni zamanda açilisin sunucusu Filiz Erman Immich uzun bir konusma yapti. Filiz Erman Immich özetle ” Ülkelerin uygarlik düzeyleri sorgulandiginda ilk akla gelenler bilim, sanat ve felsefe olmustur. Bu üçlünün toplumdaki degeri ve yeri hiçbir zaman yadsinamaz. Iste UKKSA da çagdas sanati desteklemek, sanati gelecek kusaklara tasimak adina bundan 10 yil önce kuruldu. Nevzat Metin maddi ve manevi büyük bir özveri ile bu sanat merkezini mavi ile yesilin bulustugu bu güzel mekanda kurarak , ulusal ve uluslararasi sanatçilari bulusturdu. Bir ülke sadece tas ve betonla degil, askla, anilarla, özlemlerle, birikimlerle, hasretle, heyacanla, hayallerle yüzümüzü ve ruhumuzu döndügümüz yöne dogru çevrilebilinir ve çagdas ülkeler arasindaki yerini alir. ” dedi. http://www.datcadetay.com/



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli