Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Usta: Imar Plani Bütüncül Olmali

Usta: Imar Plani Bütüncül Olmali

Esenler Belediye Meclisi'nin Subat ayi meclis toplantilari 7 Subat 2019 Persembe günü yapilan 2. Birlesiminde sert tartismalar yasandi.

CHP Meclis üyesi Mustafa UstaEsenler Oruçreis Mahallesi 1082 ada 28 parsel sayili yerdeki Tasinmazin Devri hakkinda Emlak ve Istimlâk Müdürlügü teklifine sert bir sekilde itiraz etti.  
 
Iste Usta’nin raporlara sert itirazlari…

1- Nolu rapor: Usta,” bu rapor Turgut Reis Mahallesinde daha önce belediyemizin kentsel dönüsüm yapacagim diye ayrilan yerdir. Bu yer kentsel dönüsüm amaçli rezerv konut alaniydi ama simdi siz burayi satis amaçli gündeme getiriyorsunuz, ilk amaca ters oldugu için biz bu öneriye hayir diyoruz”
 

2- Nolu rapor: 
Esenler Oruçreis Mahallesi 1082 ada 28 parsel sayili yerdeki Tasinmazin Devri hakkinda Emlak ve Istimlâk Müdürlügü teklifi ile ilgili rapor.
 

Usta,”  “8,5 milyon metrekarelik askeri alanla ilgili meclise önermistik.  Esenlerde mevcut olan donati alanlarimizin kamulastirma maliyeti yaklasik 2,5 milyar dolar olan donati alanlarimizla transferi ile ilgili merkezi hükümetten bize ayrilan bu kaynakla alakali baskanimiza yetki vermistik. Verdigimiz yetkide 100 binlik planda askeri alan gözüken bu yerin önce askeri alandan rezerv konut alanina dönüstürülerek 100 binlik plan yapilmasi gerekir.  Daha sonra tekrar mevcutta bulunan yapilasmasi 8,5 milyon metrekare ile hamur yapilip Esenlerin tamaminda 5000’lik nazim imar plan ve Esenler bünyesinde 1/ 1000’lik uygulamali imar plan yapilmasi noktasinda donati alanlarinin oraya transferi ile alakali olan plan içerisinde lejantlarin yerlestirilmesini bekliyorduk.  
 
PARÇACI PLAN YAPTINIZ- BÜTÜNCÜLÜK ESASTIR
Vizyon planda da böyleydi, vizyon planda ne kadar olumlu oldugumuzu söylesek de sizler vizyon plana aykiri davranarak baskanligimiz dört tane plan tatili (60306) ya dayanarak cevre ve sehircilik il müdürlügünde askiya çikarilmasi vizyon planin ruhuna aygiridir dedik ve bu planlara itiraz ettik. Parçaci plan yaptiniz, halbuki imar plani yapilirken bütüncülük esastir. Sizleri uyariyorum telafisi olmayan maliyetler karsiniza çikabilir. Baskanligin önerdigi proje beklentilere uygun degil, çok büyük problemler doguracaktir. Bu örnegin aynisini Çiftehavuzlar’a denetiniz ve sonuç alamadiniz. Sonuç almanizda mümkün degildir. Bu nedenlerden dolayi bu rapora olumsuz oy veriyoruz” dedi.



  • Perşembe 19.1 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu