Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Yem ve su takviyesi yapilmiyor!

Yem ve su takviyesi yapilmiyor!

Ilçe genelinde su sebili ve yemlikler içleri temiz olmadigi gibi içlerinde de yem yok.

Kisin gelmesiyle sogumaya baslayan havalar sadece biz insanlar için degil sokakta yasayan sahipsiz hayvanlar için de çok zorlayici olacaktir.

Haber: Pinar Budak

Iste bu soguk havalari rahat geçirebilmeleri için Istanbul genelinde birçok belediyenin sokak hayvanlari için mahalle kenarlarina koydugu su sebil ve yemliklerinden geçtigimiz senelerde Esenler belediyesi de faaliyetleri arasina ekleyerek ilçe geneline koydurmus bulunuyor.

Ancak Esenler Belediyesi’nin 10 Ekim 2018 tarihli ‘Can dostlarimiza sahip çikiyoruz’ diyerek ilçenin birçok yerine koydurulan su sebil ve yemlikleri sadece gösteristen ibaret kaldigi arastirmamiz sonucunda gördük.

Ilçe geneline yerlestirilen bu su sebil ve yemliklerin birçogu bakimsizliktan içi yosun tutmus, çamur ve pislik içinde kalmis durumdalar.

Esenler Belediyesi bu konuyla ilgili kamuoyuna verdigi habere istinaden, ilçe genelindeki bu minik dostlarimizin durumunu arastirdik. Baktigimizda hiçte belediyenin söyledigi gibi olmadigi anlasildi. Atisalan’da bölge parkindaki su sebili ve yemliklerin durumunun iç açici olmadigi görüldü. Buna benzer diger mahalleler olan Turgutreis ve Havaalani mahallesindeki su sebili ve yemliklerin durumunun da ayni ve içi bos yem olmadigi tespit edildi. Içi temiz olmayan ve bos olan yemliklerin etrafinda yaklasik bir saat beklememize ragmen bu minik dostlarimizi göremedik.

Iste bu konuyla ilgili Esenler Belediyesinin sosyal medya haberi

"Esenler sinirlari içerisindeki her canli kutsaldir" anlayisiyla ilçedeki sahipsiz ve güçten düsmüs hayvanlar için beslenme odaklari kurduk. Hayvanlarin aç ve susuz kalmamasi ve dogal yasamlarini devam ettirebilmeleri için kurulan beslenme odaklarinda hayvanlara yem ve su veriyoruz.

Barinma ve korunma amaci ile kurulan ve içerisinde hijyenik ahsap kafeslerin yer aldigi beslenme odaklarinin yani sira ilçede birçok noktaya koydugumuz su sebilleri ve yem kaplarinda güçten düsmüs hayvanlara sürekli olarak yem ve su takviyesi yapiyoruz.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1899060113548008&id=214158322038204&anchor_composer=false

 



  • Salı 22 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 22 ° / 17 ° Güneşli
  • Perşembe 19.1 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu