Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Yer Eminönü... Kuyrugun sonu görülmüyor..

Yer Eminönü... Kuyrugun sonu görülmüyor..

Milli Piyango'nun yilbasi çekilisine günler kala Eminönü'ndeki ünlü bilet gisesinin önündeki kuyruklar bitmiyor

Yer Eminönü... Kuyrugun sonu görülmüyor..

Haber görseli
1.
Sansini denemek için saatlerce beklemeyi göze alan vatandaslarin olusturdugu kuyruk, dün oldugu gibi bugün de yüzlerce metreye ulasti. Kuyrukta bekleyen vatandaslarin kimi çekirdek yedi, kimi ders çalisti. Aldigi bileti Eyüp ve Mehmet kardesler gibi biraz daha fazlasina satmaya çalisanlar oldugu gibi, alacagi biletin gözleri görmeyen ikizlerinden birine umut isigi olmasi için kuyrukta bekleyen baba Muhterem de yer aldi. Yüzlerce metreye ulasan kuyruk havadan da görüntülendi.
Haber görseli
2
14 yasindaki Eyüp ve agabeyi Mehmet, saat 07.00'da kuyruga gelenlerden. Aldiklari üç çeyrek bileti, baskalarina satmaya çalisiyorlar. Eyüp ve Mehmet, "20-25 dakika bekledik kuyrukta. Sabahin köründe geldik. 17.5 TL'ye aldik, 25 liraya satiyoruz" dediler. Aldiklari bilete çikma ihtimali olursa diye sorulunca her iki kardes, "Çiksin abla, kime niyet, kime kismet" dedi. 
 
Haber görseli
3
Emekli ögretmen Hülya Çiloglu da kuyrukta Ingilizce dersine çalisiyor. Çiloglu, "Ne yapayim zaman geçmiyor. Sinava girecegim ders çalisiyorum. Emekli ögretmenim. Ikinci üniversite, uluslararasi iliskiler okuyorum. Sansimi denemek istiyorum, eger çikarsa bir okul yaptirmayi hayal ediyorum" diye konustu. 
Haber görseli
4
Iki kiziyla kuyrukta bekleyen Muhterem Demirel ise, kizi Ekin'in gözlerinin görmedigini söyledi. Demirel, "Gözleri görmüyor, onun için bir umut. Eylül ve Ekin ikizler. 8 yasindalar, bir kardesleri daha var. Umudum bunlar için. Bu kizimin gözlerinin açilmasi için. Her sey onlarin gelecegi için" dedi. Baba Demirel, kizi Ekin'in gözlerinin erken dogum için alindigi küvezde, gözünün kapatilmamasi nedeniyle göremedigini söyledi.
 
Haber görseli
5
Mehmet Bey ise "Sansimi denemeye geldim. Çeyrek aldim. Allah'tan umut kesilmez. Yaziyorsa olur. Her sene bir tane alirim, amorti bile çikmaz" derken, 6 çocuk babasi, temizlik isçisi Sadullah Turgut ise 10 tane çeyrek bilet aldigini belirtti.
 
Haber görseli
6
Turgut, "Her zaman aliyorum. Hiçbir zaman çikmadi. Asgari ücretle çalisiyorum, dershanede. Ama bir hafta, 10 günlük parami getirdim, yatirdim. Bir saat bekledim. Çikarsa çocuklar evsiz. Bekar olanlar var" dedi. Perisan Toptas da 8 bilet aldigini belirterek "Hayirlisiyla vursun da bir seyler düsünürüz. Kizimiza, oglumuza, vatanimiza" seklinde konustu. Kimya bölümü ögrencisi Seyma Tiryaki ise "Çikmaz da, üç çeyrek iki tam almayi planliyoruz. Olasilik yüksek burada. 1 kilometre var herhalde kuyruk. Saat 10.30'dan beri bekliyoruz. 50 metre falan ilerledik" dedi. Kuyrukta çay satan Abdullah Saçik ise "Çay 2 TL. Bazen ücretsiz de veriyorum. Ayakta dolasarak çay satiyorum. Bilet almadim, almam da. Sansim yok çünkü" dedi. 
 
Haber görseli
7
 

 

 
Haber görseli
8
 
 
Haber görseli
9
 
Haber görseli
10
 
  •  
  •  
  •  
  •  
 
Haber görseli

16 Aralik 2018, Pazarcumhuriyet.com.tr



  • Salı 14.2 ° / 8.6 ° false
  • Çarşamba 8.5 ° / 7.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 12.2 ° / 6.1 ° Güneşli