Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yerel Basin Kazandi-Göksu Kaybetti…

Yerel Basin Kazandi-Göksu Kaybetti…

Yerel Basin Kazandi-Göksu Kaybetti… Esenler Belediyesi’nin Yerel Basin’la mahkemelik oldugu dava gazeteciler lehine sonuçlandi. Kazanan yerel basin, kaybeden ise Göksu oldu.


Esenler Belediyesi’nin Yerel Basin’la mahkemelik oldugu dava gazeteciler lehine sonuçlandi. Kazanan yerel basin, kaybeden ise Göksu oldu.

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Gazete Esenler’de “AK Partili M. Tevfik Göksu Tekstilkent’ten Çek Elini” baslikli köse yazisini mahkemeye tasiyarak manevi tazminat talep etmisti. Bakirköy 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 12/03/2019 tarihinde yapilan durusmada davanin reddine karar verildi.

Gazete Esenler’in imtiyaz sahibi Hasan Gürsoy ve köse yazari ayni zamanda  Tekstilkent hak sahibi, kooperatif üyesi Senol Özyurt, “GÜÇLÜNÜN HUKUKU DEGIL, ADALET TECELLI ETTI” bizler kamu yararina görev yapan, halkin çikarlarini savunan yerel basin emekçileriyiz. Ötekimiz yok, yanlis yapanlari uyarmak, iyi isleri yapanlarin, halk yararina sosyal sorumluluk projelerini destekleyen ve alkislayan çizgimizden taviz vermeyiz. Bizler haksizliklar karsisinda asla susmayiz, adalete güvenen, bagimsiz mahkemelerin verdigi kararlara saygiliyiz, meslek etik kurallarini ilke edinmis özgür gazetecileriz. Görev ve sorumlulugumuzu biliyoruz, gazetecilerin bir diger görevi de yönetenleri uyarmak, kamu yararini gözetmektir.

Sayin Göksu’dan bizler beklerdik ki, yerel gazetecileri davet ederek, gelismeleri kendi aramizda konusarak sorunlari çözmek ve ortak paydada bulusmak olmaliydi. Bu yasanan gelismelerden bizler elbette rahatsiz olduk, Esenler belediye baskaninin basinla olan meselesinin çözüm yeri mahkemeler degil diyalog olmalidir" 



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli