Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

YEREL MI, GENEL MI?

YEREL MI, GENEL MI?

Yerel mi, genel mi, yoksa bos bos konusan gider mi? Gelen gideni aratir mi, yoksa eskilerin prim yaptigi bitpazarina nur yagar mi?

Farkinda misiniz, çok mu sik araliklar ile seçimlere gidiyoruz! Seçimlere gitmek bir yana seçimler ve gündemler de içi içe geçmis gibi duruyor.

Iktidar ve onun yaninda yer alan, koalisyon ortagi olmayip, ittifak ortagi olan parti baskani, önünü açti ve yerel seçimler ülkenin makûs talihini belirleme seçimlerine döndü!

Yerel seçime gidiyoruz, alti üstü görev yetki ve sorumluluklari kanunla belirlenmis belediye baskani seçimi yapilacak!

Ama kafalari koltuk muhafazasindan baska bir sey düsünmeyen birileri, koltuk koruma adina ülkenin gerilmesinden, birilerinin belki de ölmesinden rahatsizlik duymayacak genislikte, ama ayni zamanda o derece siglikta açiklama yapiyorlar.

Yerel seçimlerde geneli konusmak size daha çok zarar verir. Belediye yönetimleri kötü de ülke yönetimi çok mu iyi. O sekilde oynamak istiyorsaniz öyle olsun!

Ülkeyi yönetenlerin, dost ve müttefik dedikleri adamlarin, yol açtigi söylenen ama üretim ve issizlik rakamlari ile öyle olmadigi görülen, ekonomik darbogazin sebebini adam gibi açiklayin.

Faiz lobisine hizmet etmekle, karsi olmak arsinda verilen sözde savas neden kaybedildi bir anlatin hele.

Enflasyon rakamlarini, Sayistay raporlarina yansiyan yolsuzluklari hakkinda birkaç kelam edin. Ülkenin borcunu, yillik faiz giderini, tarim ve hayvancilikta gelinen durumu izah edin.

Akillerin Oslo da ne isi vardi, birileri neden federasyon mütalaalari yapiyor, bu arada PKK yöneticilerine yakalama ve HDP yöneticilerinin mahkûmiyet almasi kurnazligi ile tehlike saklanmaya çalisiliyor. PKK nin emperyalizmin masasi oldugu unutuluyor.

16 yil boyunca tek basina iktidar olup, basin ve dis destekli ne kadar parti, kurum kurulus ve kisinin destegini alip, bugün beka sorunundan bahsetmek her seyden önce kendi kendini inkâr etmek demektir.

Bu inkâr yüzünden destekler gidiyor, halk uyaniyor, gündem olusturma adina parça parça aday açiklanma seremonileri milleti bayiyor. Birilerinin seçim kazanma adina her halti yeme tahminleri milleti çok geriyor!

Böyle bir sey yok atiyorsunuz diyarsaniz paçaniz yiyorsa istediginiz kanalda bunlari tartisalim. Öyle seçmece beslemeler ile degil, bizimle tartisin.

Bizimki de saflik, adamlar belediyecilikten bahsetmez, bahsedemez tabi ki de! Devletin kurumlari basta olmak üzere, kendi parti kurum ve kuruluslari da görüyor olanlari!

Hepsi biliyor; kendi hazirladiklari stratejik programa uymadiklarini, bütçelerin borç yükü altinda ezildigini, sehirlerin katledildigini, kamu görevlileri etik kurallarina uyulmadigini, seffaf belediyeciligin yanindan geçilmedigini.

2023 ten 2071e uzanan vizyon sapmasi bizi nerelere götürecek. Kim yerelde gidecek, kim genelde gidecek. Bilinen gerçek gelen gider. Mesele, gök kubbede hos seda birakabilmekte!



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli