Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

`Yikimi` itiraf etti

`Yikimi` itiraf etti

Eski AKP MKYK üyesi Ogan`in ?Yeni devlet kuruyoruz. Kurucu lider de Tayyip Erdogan` sözlerine muhalefetten sert tepki: Halk hesabini sorar.

`Yikimi` itiraf etti

Eski AKP MKYK üyesi Ogan’in ‘Yeni devlet kuruyoruz. Kurucu lider de Tayyip Erdogan’ sözlerine muhalefetten sert tepki: Halk hesabini sorar.

Eski AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Sivil Alan Platformu Baskani Ayhan Ogan’in “Simdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, begenin begenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdogan’dir. Yapilan Yüksek Askeri Sûra (YAS) yeni bir TSK’nin insasidir. Biz vesayet düzenini yiktik” seklindeki sözlerine muhalefetten sert tepki geldi.

`Yeni bir devlet kuruyoruz` diyen AKP`li Ogan`a tepki yagdi: Asiri miktarda deve sidigini...

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, Ogan’a “Saray’in TV imami” nitelendirmesinde bulunarak, “Saray yapilanmasinin canli yayinlardan sorumlu imami ve trolü. Saray’in söylemek isteyip de söylemedigini, tartismak isteyip de tartisamadigini söyleyen ve tartistiran bir isim. Her gün Cumhuriyete ve Atatürk’e saldiriyor” derken, MHP’li yöneticiler “Ogan’a yanit vermeye bile gerek olmadigini, yanit verecek kadar muhatap dahi kabul etmediklerini” belirtti. CNN Türk’te yayimlanan programda, “Simdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, begenin begenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdogan’dir” diyen Ogan’a muhalefetten tepki gecikmedi.

Haber sitelerinde Ogan’in unvani “AKP MKYK üyesi” olarak yer aldi ancak Ogan, AKP’nin son kurultayinda liste disi kalmisti. Eski AKP’li yöneticinin sözlerini Cumhuriyet’e degerlendiren CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, Ogan’i, “Saray’in TV imami” olarak nitelendirerek, tepkisini su sözlerle dile getirdi: “Ogan, Saray yapilanmasinin canli yayinlardan sorumlu imami ve trolü. Saray’in söyleyip de söyleyemedigini, tartistirmak isteyip de tartistiramadigini söyleyen ve tartistiran bir isim. Her gün Cumhuriyete ve Atatürk’e saldiriyor. Dün (önceki gün) onun agzindan çikan sözler, ‘bir kaybetmisin sözleri’ olarak algilanmamali. Saray’in, ‘Ortaya atalim, bakalim ne konusulacak’ diye ortaya attigi birinden baska bir sey degil. Kendisi bu anlamda ayni zamanda bir tür de ‘polemik imami.’ Dün aksam isi iyice utanmazlik boyutuna getirerek, bu ifadeleri kullandi.”

‘Halk hesabini sorar’

“AKP, Ogan ile ilgili disiplin islemi yapacak mi” diye soran Özel, Ogan’in isledigi suçun Siyasi Partiler Yasasi’na göre “kesin ihraç cezasi” gerektirdiginin altini çizdi. “AKP bunu yaparsa Ogan’in sonu olur, konusulmaz. Ancak bu konuda agirdan alirsa, basta AKP Genel Baskani Erdogan ve vekili Binali Yildirim olmak üzere parti bu sözlerin altina imza atiyor demektir” ifadelerini kullanan Özel, “halkin bu sözler için hesabi en agir sekilde soracagini” da kaydetti.

Ogan’in önceki gün aksam “Saray adina kantarin topuzunu iyice kaçirdigini ve milletin en dokunulmaz duygularina saldirdigini” belirten Özel, Atatürk’ün ve her milletten, her etnik köken ve mezhepten insanlarin birlikte kurdugu Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunu yok saydigini vurguladi. Özel, AKP’ye “Hesabini sorun” çagrisinda bulunarak, sözlerini söyle sürdürdü: “Ya Ogan’dan hesabini sorarlar ya da bu millet bu sözlerin faturasini en agir sekilde ödetir. Biz, CHP olarak, resmi ve siyasi yoldan bu isin pesini birakmayiz. Bu isin takipçisi olacagiz. Bunun hesabini sormak boynumuzun borcudur. Onlara oturduklari, isgal ettikleri makamlari dar ederiz.”

`Anayasal düzene karsi örgütlü suç`

CHP Trabzon Milletvekili avukat Haluk Peksen, Ogan’in açiklamalari hakkinda hiçbir yasal islem baslatmayan Yargitay Cumhuriyet Bassavcisi ve Istanbul Cumhuriyet Bassavcisi’ni istifaya davet etti. Peksen, “Türk Ceza Kanunu’nun 309. maddesine göre anayasal düzene karsi örgütlü bir suç söz konusudur. Ancak böyle bir suç açik bir sekilde ortada olmasina ragmen Yargitay Cumhuriyet Bassavcisi ve Istanbul Cumhuriyet Bassavcisi bu sahis hakkinda herhangi bir islem baslatmamislardir” dedi.

Peksen, Yargitay Cumhuriyet Bassavcisi ve Istanbul Cumhuriyet Bassavcisi’na çagri yaparak, “Yürütmekte oldugunuzu zannettiginiz görevinizi yasalarin öngördügü ve emrettigi sekilde yapmaktan kaçindiginiz anlasilmaktadir. Bu nedenle görevinizi yürütme biçiminize ve sahsiniza olan güven kamuoyu nezdinde tümüyle kaybolmustur. O görevleri layikiyla yerine getirecek olan gerçek savcilara teslim etmeniz için derhal istifanizi talep ediyoruz” dedi.

CHP’li Bülent Bektasoglu ise “Isimlerinin solunda ‘Cumhuriyet’ yazan ve Cumhuriyeti korumakla görevli savcilar hâlâ bir islem yapmadilar. Yapmayacaklarini da biliyoruz ama çagrimizi tarihe not düsmek adina yapiyoruz: Bu itiraf ve niyetin hesabi sorulmalidir” ifadelerini kullandi.

Seker’den suç duyurusu

CHP Istanbul Milletvekili Dr. Ali Seker, Ayhan Ogan hakkinda “Anayasal düzeni yikma suçunu itiraf” suçlamasi ile Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulundu. CHP’li Ali Seker, suç duyurusu basvurusunu da sosyal medya hesabindan paylasti.

 Özdag: Siyasi meczup

Meral Aksener ile birlikte yeni partinin kurulus çalismalarini sürdüren Gaziantep Bagimsiz Milletvekili Ümit Özdag ise “Bir siyasi meczup ‘yeni devlet kuruyoruz’ derse ona, devleti Türk milletinin Istiklal Harbi’nde zaten kurdugunu hatirlatiriz. Büyük Türk milletinin Istiklal Harbi ile kurdugu aziz Cumhuriyetimizi yikip yerine bir parti devleti kurma girisimlerine Istiklal Harbi’ne sahip çikan aziz milletimizden gereken cevabi en agir sekilde alacaklardir” tepkisini gösterdi



  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli