Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

2018 YILI FAALIYET RAPORU KABUL EDILDI

2018 YILI FAALIYET RAPORU KABUL EDILDI

Esenler Belediyesi’nin 2018 yilini kapsayan "Yillik Faaliyet Raporu", Belediye Meclisi tarafindan kabul edildi. Faaliyet Raporu'nun sunumunu yapan Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi'nin yeni dönemde ortaya koy

Esenler Belediye Meclisi’nin 6. Seçim yili 1. Dönem Meclisi’nin Nisan ayi toplantilarinin ikinci birlesiminde Esenler Belediyesi’nin 2018 yilini kapsayan Yillik Faaliyet Raporu görüsüldü. Esenler Belediye Meclis Salonu’nda 1. Meclis Baskan Vekili Engin Aydogan’in baskanliginda yapilan toplantida gündem maddelerinin görüsülmesinin ardindan Esenler Belediyesi'nin son 10 yilda yapilan hizmet ve yatirimlarin anlatildigi sinevizyon gösterimiyle devam etti. Daha sonra 2018 yilini kapsayan Yillik Faaliyet Raporu'nun görüsülmesine geçildi.

Raporla ilgili olarak sirasi ile Iyi Parti adina Meclisi Üyeleri Kemal Sahin ve Cafer Turna,  MHP adina Meclisi Üyesi Oguzhan Basdogan ve AK Parti adina da Meclisi Üyesi Osman Gökçebas görüslerini ifade ettiler.

ESENLER'IN 5 TEMEL PERSPEKTIFI

Siyasi parti temcilerinin rapor ile ilgili görüslerini açiklamalarinin ardindan kürsüye Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu geldi. 2018 Yili Faaliyet Raporu ile ilgili olarak hazirlanan sinevizyon gösterisinde yapilanlarin net bir sekilde anlatildigini ifade eden Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, bazi muhalefet meclis üyelerinin elestirilerini cevapladiktan sonra yeni dönemde Esenler'in ortaya koyacagi bes temel perspektifinden bahsetti. Göksu, "Yeni Esenler için ortaya koydugumuz bes temel perspektif var. Birincisi daha zengin Esenler, ikincisi daha huzurlu ve güvenli Esenler, üçüncü daha nitelikli, daha konforlu Esenler, dördüncü daha planli Esenler, besinci de daha çagdas Esenler. Bunlara ilave olarak da en son  tüm imkanlarini sonuna kadar kullanan 'çocuk sehri' Esenler" dedi. Baskan Göksu perspektifleri de kisaca özetledi.

TEKSTIL ATÖLYELERINE 'OUTLET MERKEZI' MÜJDESI

Esenler'de yasayan 200 bin insanin geçim kaynaginin tekstil oldugunu belirten Baskan Göksu, "Bizim ilk el atacagimiz sey tekstil olacak. Bu amaçla ilk olarak tekstil atölyelerinin fiziki sartlarini degistirecegiz. Ikinci olarak çalisanlari sertifikali ve nitelikli hale getirerek isleri ne ise sabit hale gelecekler. Üç, isletmeyi uluslararasi belgeli hale getirerek üretim ve niteligi arttiracagiz. Tekstil atölyelerinde imalata dönüs yapanlarin, ürünlerini pazarlayacaklari bir 'Outlet Merkezi' de açmayi düsünüyoruz. Gelsinler burada ürünlerini halka satsinlar" ifadeleri kullandi.

 MADDE BAGIMLISI GENÇLERE 'TARIM KÖYÜ' HAYALI

Türkiye'de madde bagimliligi ile ilgili en kapsamli proje yapan belediyenin kendilerinin oldugunu söyleyen Göksu, su ifadeleri kullandi:

"Dünya'da madde bagimliligi konusunda yürütülen projelerin basari orani yüzde 8 ile 14 arasindayken, Esenler'de bu oran yüzde 37'dir. Bir tane hayalim var bunu da hayata geçirmek istiyorum. Madde bagimlisi çocuklara Istanbul'un disinda bir 'tarim köyü' kurmak istiyorum. Bunu üç bakanliga proje olarak sundum, projeye destek vereceklerini söylediler. Insallah hayata geçirecegim."

Göksu’nun konusmasinin ardindan 2018 yili Faaliyet Raporu oylamaya sunuldu. Esenler Belediyesi 2018 Yili Faaliyet Raporu, oy çoklugu ile kabul edildi.



  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli